27 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!

Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurdu. Innovia 4 mağdurları projeyle ilgili olarak suç duyurusu çağrısı yaptı.



İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'taki Innovia 4 projesini geçtiğimiz yıl durdurmuştu. 

Geçtiğimiz aylarda Saraçhane'de ve proje şantiyesinde toplanarak protesto gösterileri gerçekleştiren konut mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor. 

Bazı Innovia 4 mağdurlarından Ukra City mağdurları gibi dernek kurma önerisi gelirken, bazı mağdurlar ise dava açıp evlerini almanın peşine düştü. 2011 yılında inşaatına başlanan ve 5 bin vatandaşın etkilendiği Innovia 4 projesi mağduru Özlem Hanelçi hiç bir eylem yapmayan mağdurlara da suç duyurusunda bulunmaları konusunda çağrı yaptı. Innovia 4 projesi mağdurlarının şimdilik ne yapacağı merak konusu...

Projedeki son gelişmelerle ilgili olarak konuştuğumuz Innovia 4 mağduru Özlem Hanelçi, "Şu an yapılan suç duyuruları neticesiyle savcılık inşaatın incelenmesiyle ilgili bilirkişi atadı." dedi.

Innovia 4 mağdurlarından suç duyurusu çağrısı!Neler olmuştu?
 

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini 2018'in Eylül ayında durdurdu. 

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili bir konuşan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini açıklamıştı.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek 8 yıldır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor.

Engin Yeşil'den Innovia 4 açıklaması!

Konut mağdurlarının gözü TBMM'de!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön