26 / 04 / 2024

Engin Yeşil'den Innovia 4 açıklaması!

Engin Yeşil'den Innovia 4 açıklaması!

Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, inşaatı duran Innovia 4 projesiyle ilgili bir açıklama yaptı.



İnşaat sektörünün en büyük firmalarından olan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini durdurdu.  Firma önceki günlerde yaptığı açıklamada projede çalışan bütün işçilerin işten çıkarıldığını bildirdi.

Engin Yeşil den Innovia 4 açıklaması!

Innovia 4 mağdurları önceki gün Fatih Saraçhane'deki İstanbul Büyükşehir Belediyesi  önünde bir araya gelerek Esenyurt planlarına onay veren İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetimine seslerini duyurmak istedi. Fakat grubun İBB binası önünde eylem yapmasına izin verilmeyince vatandaşlar Saraçhane Parkı'nda bir basın açıklaması yaptı. Esenyurt'daki diğer konutzedelerin de destek verdiği Innovia 4 mağdurları “Esenyurt'ta 30 bin inşaat hak mağduru İstanbul'da 100 bin. Sesimizi duyan yok mu?” pankartı açtı.

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili bir açıklama yapan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini söyledi.

Engin Yeşil den Innovia 4 açıklaması!

Engin Yeşilin açıklaması şu şekilde;

Değerli Innovia 4 Daire Sahipleri:

Yesil GYO olarak şu an içinde bulunduğumuz olumsuz durum ile ilgili yaptığımız açıklamalara ek olarak şirketimiz tarafından yürütülen projelerde taşınmaz satışı yapılan tüm daire sahiplerini bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamalarda bulunmaktayım.

Öncelikle içinde bulunduğumuz durumla ilgili şahsi olarak derin üzüntü duyduğumun bilinmesini isterim. Yeşil GYO halka açık bir firmadır ve benim ortaklık payım %27’dir. Ortaklık payımın %27 olmasına rağmen Yeşil GYO’nun tum banka borçları ve diğer taahhütlerine karşılık şahsi gayrimenkullerimin tamamini ipotek ettirmiş ve ayrıca şahsi kefaletimi vermiş vaziyetteyim. Dolayısı ile işlerin kötü gitmesi en fazla beni etkileyen ve tüm mal varlığımı riske atan bir durumdur.

Ancak benim için çok daha önemlisi bizim projemizden daire sahibi olan herkesin dairesini teslim almasıdır. Bu durumda 3 bine yakın insan var ve inanın bunların her biri benim için bir şeref meselesi haline geldi.

Innovia 4’te satışların giderek azalmasi ve durmasina rağmen diğer şirketlerimin gelirlerini ve imkanlarını da sonuna kadar kullanarak 6.000 dairelik bu dev projeyi hız kesmeden tamamlamaya çalıştık. Daire sahiplerinin dairelerine kavuşması için elimizden gelen tüm gayret ve azmi gösterdik, göstermeye devam ediyoruz.

Şimdi mal varlıklarımızı satarak bu projeye kaynak aktarmaya çalışıyoruz, görüştüğümüz gruplar var; fakat daha kesin bir netice alamadık. Bununla birlikte devletimiz yeni bir kararname ile şirketlere ek kaynak verilmesi konusunda “Çerçeve Anlaşma” adı altında bir düzenleme getirdi. Bankalar ve finans kurumları bu anlaşmaya uymak zorunda, dolayısı ile biz de bu yeni düzenlemeden faydalanmak için başvuruda bulunduk.

Yesil GYO sahibi olduğu varliklarin satisi ve sahsima ait varliklarin satisindan elde edilen gelirlerin GYO’ ya aktarilarak, Innovia 4’teki kalan daireler satilmasa dahi inşaatlari devam ettirip tamamlanmasini planlıyorum, ve buna calisiyorum.

Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildi, son 6 bin konut da teslim edilecektir.

Zamanlama olarak insaatlari tamamlama suresi 18 ay ile 24 ay arasinda olmakla birlikte bu tamamen fonlama ile gerçekleşeceğinden dolayi önemli olan fonu yaratabilmektir.

Onumuzdeki bir yil içerisinde ben bu fonu yaratabileceğimize ve yolumuza devam edebileceğimize inanıyorum. Burada bekleyebilen müşteriler kazancli cikacaklardir, parasini iade almak isteyenlerin odemeleride gecikme faizleri ile hesaplanarak ödenecektir. Her iki yöntem içinde zamana ihtiyacimiz var, ben bu surenin en az 3 ay, en fazla bir yil olacagini ongoruyorum.

Tekrar üzerine basarak ifade etmek istiyorum, bu projede kimse yatırımını kaybetmeyecektir, herkes ya dairesini ya da ödediği parayı fazlasi ile geri alacaktır.

Mağduriyetinizi, sizlerin içinde bulunduğu zor koşulları anlıyor, ancak bizlere olan güveninizi kaybetmemenizi önemle rica ediyorum.

İçinde bulunduğumuz sıkıntılı koşulları en kısa zamanda atlatıp işimize devam edeceğimize olan inancımız tamdır, bu uğurda gösterdiğiniz sabır ve anlayış için teşekkür ediyor, sukranlarimi sunuyorum.

 

Innovia 4 mağdurları Saraçhane Parkı'nda toplandı!

Kamil Engin Yeşil kimdir?

Innovia 4'ün inşaatı durdu! 5 bin mağdur var!

Yeşil GYO borçlarını yapılandırıyor!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön