28 / 03 / 2024

Innovia 4 mağdurlarından yardım çığlığı!

Innovia 4 mağdurlarından yardım çığlığı!

Yarım kalan evlerine yıllardır kavuşamayan Innovia 4 mağdurları devletten yardım bekliyor. İstanbul’da toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru olduğu tahmin ediliyor.



Başlarını sokacak bir ev alma umuduyla biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran Innovia 4 mağdurları devletten yardım bekliyor. Sadece İstanbul’da toplam 100 bine yakın toplu konut mağduru olduğu tahmin ediliyor.

"Umudumuz Meclis’ten çıkacak komisyonun ve CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi'nin hazırladığı çalışmada" diyen Konutla Dolandırılan Hak sahipleri Platformu Başkanı Özlem Hanelçi devletten yardım eli beklediklerini de sözlerine ekliyor.

Innovia 4 mağdurlarından yardım çığlığı!

CHP İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi

İnşaat Eylül 2018'de durdu

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa edeceği Innovia 4 projesini geçtiğimiz Eylül 2018'de durdurmuştu. Yarım bırakılan evlerine yıllardır kavuşamayan Innovia 4 mağdurları yaşanan bu süreçte çok sayıda protesto gösterisi gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen eylemlerde mağdurlar "Paramızı ödedik, evimizi istiyoruz!" ve "Evlerimiz çürüyor, devletimizden yardım talep ediyoruz!" yazılı pankartlar açtı.

Senelerdir seslerini duyurmak için çırpınan fakat karşılarında ne inşaat şirketinden ne devletten bir yetkili bulamayan konut mağdurları sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Yaşanan konut mağduriyeti TBMM gündemine taşınmıştı

Başlarını sokacak bir ev alma hayaliyle biriktirdikleri paraları firmalara kaptıran binlerce konut mağdurunun yaşadığı sorunlar geçtiğimiz aylarda Meclis gündemine taşındı. İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, TBMM’ye sunduğu önergede, söz konusu mağduriyetin araştırılmasını talep etti. 

5 binden fazla mağdur var

5 binden fazla mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili olarak geçtiğimiz aylarda açıklama yapan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini açıklamıştı.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek yıllardır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları evlerine bir an önce kavuşmak istiyor.

 

Konut mağdurları mecliste!

Konut mağdurları CHP Esenyurt İlçe Başkanlığı'nda!

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön