26 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, Cevizlibağ'daki Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.



İstanbul Esenyurt'tan yıllar önce ev alan vatandaşların konutları, aradan seneler geçmesine rağmen bir türlü teslim edilmedi. Üstelik çoğunun inşaatına dahi başlanmadı.

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen konut mağdurları Cevizlibağ'da bulunan Yeşil Holding önünde bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yeşil İnşaat’ın hayata geçirdiği Innovia 4 projesinden ev aldıklarını belirten konut mağdurları projenin durdurulduğunu belirterek, yetkililerden yardım istedi. Yıllardır seslerini duyurmaya çalışan fakat karşılarında ne inşaat şirketinden ne devletten bir yetkili bulamayan konut mağdurları sorunlarına bir an önce çözüm bulunmasını bekliyor.

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Konut mağdurları tarafından yapılan basın açıklaması şu şekilde;

Öncelikle toplantımıza katılan ve  ilgi gösteren herkese şükranlarımızı sunuyoruz. Sn. Cumhurbaşkanımız bir konuşmasında  "VATANDAŞIMIZI İHMAL EDEN BENİ HİÇE SAYMIŞ DEMEKTİR. Duyuyorum ki belediyelerimizde vatandaşlarımıza yeterli ihtimamı göstermeyenler var. Duyuyorum ki partimizde vatandaşımızın hissiyatını, derdini, sıkıntısını dinlemek istemeyenler var.  Sizlerin huzurunda yürekten gelen bir hissiyatla söylüyorum; vatandaşımızın gönlünü kıran benim de kalbimi kırmış demektir. Vatandaşımızı küstüren benim dünyamı yerle yeksan etmiş demektir. vatandaşımızı ihmal eden beni tümden hiçe saymış demektir. Vatandaşımıza selam vermeyen, verilen selamı almayan bizden değildir, bunu da böylece bilin.  İşte bu kadar açık konuşuyorum. Kendi hayatımda tatbik etmeye gayret gösteriyorum. Hiçbir vatandaşımız kendisini garip, sahipsiz görmesin. Kimse unutulduğunu düşünmesin. Önemsenmediği hissine kapılmasın. Bu ülkenin her bir vatandaşının başımız üstünde yeri var. Bugüne kadar bizim davamıza gönül vermekten bilfiil çalışmaya kadar kardeşlerime karşı minnet borcumuzu ne yapsak ödeyemeyiz"   dedi.

Sn Cumhurbaşkanımız vatandaşınızı ihmal edenleri size şikayet ediyoruz. Burada toplanan konut alıp mağdur edilmiş  vatandaşlarınız kendisini garip, sahipsiz hissediyor. Buradaki insanlar ünlü bir firmanın markalaşmış konutlarından mesken amaçlı konut alan ve mağdur edilen vatandaşlarınızdır. Bir kısmımız bu firmanın marka değerine ve konut piyasasında oluşturduğu güvene inanarak konut aldık. Bir kısmımız ise  kentsel dönüşüm kapsamında konutumuzu yeniletmek  amacıyla firmaya teslim ettik. Bunu  yaparken  firmaya ve en başta bu işin organizatörlüğünü üstlenen yerel yönetimdeki yöneticilerimize  güvenerek hiçbir sorgulama yapma ihtiyacı bile duymadık. Teslim geciktikçe marka konutlar üreten firma ve yerel yönetimdeki yöneticiler hep bir mazeret bularak vatandaşınızı oylamış artık söyleyecek yalanları bitince de tehdit etmeye başlamıştır.
Biz bu tehditler karşısında kendimizi sahipsiz ve kimsesiz hissetmekteyiz. Yıllar önce ödediğimiz paraların ve dönüşüm için teslim ettiğimiz konutların karşılığını alamıyoruz. Bize ya fark vereceksiniz yada beklemeye devam edeceksiniz diyorlar. İstediğiniz yere gidin şikayet edin bir sonuç alamazsınız diyorlar. Başımıza bu musibet gelince başta yapmamız gereken ama yerel yönetim ve firmanın marka değerine duyduğumuz güvenden dolayı yapmadığımız araştırmayı yapınca dehşete kapılıyoruz. Bu ünlü firmanın satış sözleşmelerinin tüketici kanununa aykırı sözleşmeler olduğunu öğreniyoruz. Kentsel dönüşümle ilgili yaptığı sözleşmelerin noterlik kanununa aykırı sözleşmeler olduğunu öğreniyoruz. Organizatör vazifesi üstlenen yerel yönetim yöneticilerinin imza attıkları sözleşmede yazan görevlerini yapmadıklarını öğreniyoruz.
Bize tüketici kanununa aykırı sözleşmelerle sattığı konutların arsasına devlet bankalarından çektiği krediler karşılığında ipotek tesis ettirdiğini öğreniyoruz. Aslında konutları tamamlasa da bize kat irtifaklı tapularımızı arsanın üzerindeki haciz ve ipotekler nedeniyle veremeyeceğini öğreniyoruz. Sn Cumhurbaşkanımız biz hatalıyız affedin ülkemizin Gümrük ve Ticaret Bakanlığı denetimindeki  markalı konut satışı yapan firmasına güvendik yerel yöneticilerimizin organizatörlüğüne güvendik. Araştırma yapmadık. Biz yıllar önce teslim almamız gereken konutlarımızı alamayarak cezamızı çekiyoruz. Fakat bizim güvenimizi suiistimal ederek bizi kandıran bir kısmımızın parasını bir kısmımızın evini alan Kişiler ve firmalar  hala normal yaşamlarına ara vermeksizin devam etmektedir.  Yaptıkları yetmezmiş sanki de, hala   bizi sopanın ucundaki ipe bağlı havucu takip ettirir gibi şu kadar verin konutunuzu yapayım olmadı bu kadar verin konutunuzu yapayım diyerek tekrar tekrar  kandırmaya çalışmaktadır. Ne yazık ki  bu kişilere  hala güvenecek ve tekrar kandırılacak vatandaşlarınız olmasından endişe etmekteyiz. Biz sizin bizi sahipsiz ve kimsesiz bırakmayacağınıza inanıyoruz .Kendisini çaresizlikten bu kişilere tekrar  güvenmek zorunda hisseden bizim gibi mağdur edilmiş vatandaşlarımızı uyarmak ve sahipsiz olmadığımızı  Sn Cumhurbaşkanımızın feryadımıza  kayıtsız kalmayacağını bildirmek için sizin konuşmanızdan bir bölümü basın duyurumuzda tekrar ettim. Bizim sorunumuzun çözümünde görev yapması gereken  Sn Gümrük ve Ticaret Bakanımız ve sn çalışanları Sn İçişleri Bakanımız ve Sn içişleri bakanlığına bağlı çalışan Organize şube ve Mali Şube  çalışanlarımız Sn Adalet Bakanımız ve Sn Adalet sistemi çalışanlarımız Lütfen Sn Cumhurbaşkanımızın konuşmasını okuyun, konumuzla ilgili gerekeni yapın.

Neler olmuştu?

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili geçtiğimiz aylarda bir açıklama yapan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini söyledi.

İnşaatı 2011 yılında başlayan ve 8 yıldır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyor.

Innovia 4 mağdurlarından Yeşil Holding önünde eylem!

Mağdurlardan komisyon talebi


Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Geçtiğimiz Kasım ayında TBMM'ye giden konut mağdurları yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını istiyor.

Konut mağdurları TBMM'de!

Yeşil GYO'dan Innovia 4 mağdurlarına önemli açıklama!

Yeşil GYO'ya iflas davası!

Kamil Engin Yeşil kimdir?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön