18 / 04 / 2024

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediğini söyleyen Innovia 4 mağdurları, şantiye alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.



İstanbul’un Esenyurt ilçesinde, yarım bırakılan evlerinin senelerdir teslim edilmediği için tepki gösteren vatandaşlar, şantiye alanında bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Yeşil İnşaat’ın hayata geçirdiği Innovia 4 projesinden ev aldıklarını belirten konut mağdurları projenin durdurulduğunu söyleyerek, yetkililerden yardım istedi. Kalabalık grup, sık sık, “Devlet uyuma, vatandaşa sahip çık” sloganı attı. Mağdurlar, “Paramızı aldılar, bunun karşılığında bize dairelerimizi vermediler” diyerek,  Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil'e tepkilerini dile getirdi.

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!


Neler oldu?

İnşaat sektörünün en büyük firmaları arasında yer alan Yeşil Holding'e bağlı Yeşil İnşaat, Esenyurt'ta inşa ettiği Innovia 4 projesini geçtiğimiz Eylül ayında durdurdu. 

Toplam 5 bin mağdurun bulunduğu Innovia 4 projesiyle ilgili bir açıklama yapan Yeşil Holding Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Innovia Esenyurt projesinde önceki etaplarda 9 bin konut gecikmesiz olarak teslim edildiğini, son 6 bin konutun da teslim edileceğini söyledi.

İnşaatı 2011'de başlayan ve 2013 yılında taahhüdü gerçekleşmeyerek 8 yıldır teslim edilemeyen Yeşil Inşaat Innovia 4 mağdurları seslerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a duyurmak istiyor.

Innovia 4 mağdurları eylem yaptı!

Mağdurlardan komisyon talebi

Konut satışında, en çok satış yapılan bölge durumunda olan Esenyurt, konut mağduriyetinde en ön sırada bulunuyor. Geçtiğimiz Kasım ayında TBMM'ye giden konut mağdurları yarım kalmış büyük toplu konut projelerinin mağdur ettiği yüzlerce vatandaşın hakları için komisyon kurulmasını istiyor.

Konut mağdurları TBMM'de!

Yeşil GYO'dan Innovia 4 mağdurlarına önemli açıklama!

Yeşil GYO'ya iflas davası!

Kamil Engin Yeşil kimdir?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön