26 / 04 / 2024

Değer artış kazancı ödemeleri için son 16 gün!

Değer artış kazancı ödemeleri için son 16 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. İkinci taksitlerin Temmuz ayında verilen değer artış kazancı ödemeleri için son 16 gün bulunuyor...



Değer artış kazancı ödemeleri için son 16 gün!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Gelir Vergisi Kanunu gereğince iktisap tarihinden itibaren 5 sene içerisinde elden çıkarılan mallardan elde edilen gelir için vergi ödemesinin yapılması gerekiyor.


Bu süre dolduktan sonra satılan ve herhangi bir bedel ödenmeksizin alınan taşınmaz malların elden çıkarılması halinde vergi ödenmiyor.


Vergi için her sene istisna bedeli belirleniyor. Değer Artışı Kazançlarına İlişkin İstisna Tutarı Gelir Vergisi Kanununun mükerrer 80 inci maddesinde yer alan değer artışı kazançlarına ilişkin istisna tutarı, 2015 takvim yılı gelirlerine uygulanmak üzere 10.600 TL olarak tespit edildi.


Gelir Vergisi;

Başkanlığın internet sitesi üzerinden anlaşmalı bankaların kredi kartları ile (Sadece GMSİ beyan edenler için),

Anlaşmalı bankaların internet bankacılığını kullanarak,

Anlaşmalı bankalardan,

Tüm vergi dairelerinden

ödenebilmektedir.


Mükellefler, 2014 yılında elde ettikleri gelirin beyanı konusunda her türlü bilgi için hafta içi 09:00-19:00 saatleri arasında Vergi İletişim Merkezini (VİMER - 444 0 189) arayabilirler.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen değer artış kazancı vergisinde ilk taksitler Mart ayında ödendi. İkinci taksitler ise Temmuz ayında ödeniyor. Buna göre, değer artış kazancı ödemeleri için son 16 gün bulunuyot.



2015 yılı değer artış kazancı nasıl hesaplanır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön