25 / 04 / 2024

Değerli Konut vergisi 20 Mart'a ertelendi!

Değerli Konut vergisi 20 Mart'a ertelendi!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor' programı kapsamında Kahramanmaraş'da yaptığı açıklamaların ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan değerli konut vergisi beyanname verme süresi hakkında açıklama geldi...



Berat Albayrak bugün Kahramanmaraş'da yaptığı açıklamada konut kredileri faiz oranlarına değinmesinin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan değerli konut vergisi beyanname verme süresine ilişkin açıklama yapıldı.

Anadolu Ajansın'da yapılan açıklamaya göre; Berat Albayrak'ın bügün yaptığı değerlendirmelerin ardından, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yeni bir açıklama geldi.

İlk ödeme 31 Mart'ta!

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada:" Değerli konut vergisi beyanname verme süresi 20 Mart'a, verginin birinci taksitinin ödeme süresi de 31 Mart'a ertelendi." denildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinde yayımlanan duyuruda, değerli konut vergisi beyannamesinin verilme ve ödeme süresinin 1 ay uzatıldığı belirtildi.

Buna göre, 2020 takvim yılına ait değerli konut vergisi beyannamesinin verilme süresi 20 Mart Cuma, söz konusu beyanname üzerine tahakkuk eden verginin 1'inci taksitinin ödeme süresi ise 31 Mart Salı günü sonuna kadar uzatıldı. Daha önce beyanname verilme süresi 20 Şubat olarak belirlenmişti.

Değerli konut vergisi yasasının serüveni!

Değerli konut nasıl vergilendirilir?

 


Geri Dön