20 / 04 / 2024

Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?

Posta yazarı Tamer Heper bir okuyucusunun '3+1 dairede oturuyorum. 15 bin TL vergi geldi. Peki biz böyle bir dairede oturmayı da mı haketmiyoruz? Daire 20 yaşından büyük. Bunu hak etmiyorsak nerede oturmamız bekleniyor? Bu haksızlık değil mi?' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '3+1 dairede oturuyorum. 15 bin TL vergi geldi. Peki biz böyle bir dairede oturmayı da mı haketmiyoruz? Daire 20 yaşından büyük. Bunu haketmiyorsak nerede oturmamız bekleniyor? Bu haksızlık değil mi?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Değerli Konut Vergisi ertelenecek mi?


3+1 dairede oturuyorum. 15 bin TL vergi geldi. Peki biz böyle bir dairede oturmayı da mı haketmiyoruz? Daire 20 yaşından büyük. Bunu haketmiyorsak nerede oturmamız bekleniyor? Bu haksızlık değil mi?

● S.U.

★ ★ ★ ★ ★

Okuyucum bir soru değil birkaç soru sormuş ancak yayınlanan yasa maddeleri içinde de bunların yanıtı olmadığı için soru olarak da yukarı almadım. Emlak Vergisi Kanunu’na eklenen maddeleri okuyucularıma köşemde sundum. Ertesi gün de bu maddeler ile ilgili soruları sıraladım.

Evet sorulması ve yanıtlanması gereken pek çok soru var, bunların yanıtı bende olmadığı gibi yanıtını verebilen de yok.

★ ★ ★ ★ ★

Örneğin itirazın, tespiti yapan kurula yapılması yani kararı veren makam “Yanlış yaptım” mı diyecek? Örneğin tedbir kararı alınmadığı sürece verginin ödenmesi mecburiyeti. Bu parayı bulmak mümkün mü ki hemen ödensin? Örneğin itiraz üzerine verilen kararın kesin olması. Yani yargıya başvurulamayacak mı? Ancak okuyucumun sorusu bunlara ilaveten, vatandaş olarak nerelerde oturmamız bize layık görülür anlamında.

★ ★ ★ ★ ★

Elbette herkes insanca yaşam hakkına sahip ve de bir kaynaktan birden fazla vergi alınması hukuki değil. Ancak bunları daha çok genişletmek mümkünken bu vergi tahsilatının bir yıl ertelenebileceği ihtimalinden söz edildi.

Bu ifadenin yetkili bir ağızdan ifade edilmesi dikkat edilmesi gereken bir husustur ama vatandaşların da konu netleşmeden tapu müdürlüklerine yapmakta bulundukları itirazlarına ara vermeden devam etmeleri gerekmektedir. Benim tespitimle itiraz süreleri 15 gün olmasına karşın ilk günlerden tapu dairelerinde büyük bir yoğunluk gözlemlemiş bulunuyorum.

 

Değerli Konut Vergisi’nde erteleme çözüm mü?

Değerli Konut Vergisi hakkında bilinmesi gereken her şey!


Geri Dön