23 / 04 / 2024

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

Değerli konut vergisi yeniden düzenlenecek!

TBMM'den 5 Aralık tarihinde geçen ve 7 Aralık tarihinde onaylanıp yürürlüğe giren "değerli konut vergisi" yeniden düzenlenecek. 



TBMM’den 5 Aralık 2019 tarihinde geçen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanarak yürürlüğe giren “Dijital Hizmet Vergisi İle Bazı Kanunlarda Ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun” ile getirilen yeni vergilerden biri de “değerli konut vergisi” oldu.

Sözcü'de yer alan habere göre, düzenleme ile mesken nitelikli taşınmazlardan değeri 5 milyon TL üzerinde olanlar değerli konut vergisine tabi tutuldu. 5-7,5 milyon TL'ye kadar binde üç, 7,5-10 milyon lira arasına binde 6 ve 10 milyon TL'den fazla değerde gayrimenkulü olanlara ise binde 10 oranında vergi getirildi.


YENİ DÜZENLEMEDE NELER OLACAK?

Fakat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, AKP Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu yasanın bazı vatandaşlar için haksızlık olduğunu belirterek, yeniden bir düzenleme yapılması talimatı verdiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; değerli konut vergisine yeni kriterler de eklenecek. Buna göre tek bir konutu olanlar değerli konut vergisini ödemeyecek. 5 milyon TL değerinde ev miras kalan kişinin aylık geliri bir memur maaşı kadarsa ve başka bir geliri yoksa da bu vergiden istisna olacak. Değerli konuta sahip olanlar gelirine göre, değerli konut vergisi ödeyecek veya belli bir miktar ödeyecek. Değerli konut vergisi yeniden düzenlenerek, bu konutlara sahip olanların gelirine de bakılacak. Değerli konut vergisi, muhalefet partilerinin de görüşü alınacak ve yeniden hazırlanacak, Meclis’e de yeni bir yasa teklifi olarak sunulacak.

BİR YIL ERTELENEBİLİR

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın değerli konut vergisiyle ilgili yeni bir çalışma başlatılma talimatı verdiğini ve uygulamanın bir yıl ertelenebileceğini dile getirdi.

Değerli Konut Vergisi ve itiraz yolları!

Değerli Konut Vergisi 20 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön