29 / 03 / 2024

Dekorasyonda 2016 vintage yılı olacak!

Dekorasyonda 2016 vintage yılı olacak!

Tureks Stone yöneticisi Yüksek İç Mimar Gökçen Anlı, 2016 yılının vintage yılı olacağı belirterek, dekorasyonda doğal taşları tercih edenlerin vintage koleksiyonlar arasından seçim yapmakta zorlanacakları söylüyor.



Türkiye'nin dünyaca ünlü taşlarını trend yaratan koleksiyonlarla dekorasyon dünyasına kazandıran Tureks Stone'un yöneticisi Yüksek İç Mimar Gökçen Anlı, 2016 yılında dekorasyona vintage modasının damgasını vuracağını belirtiyor. Vintage tarzın son yıllarda mobilyadan aksesuara kadar ev ve ofis yaşamında yaygınlık kazandığını dile getiren Anlı, mermer sektöründe de vintage stillerin giderek öne çıktığını söylüyor.  


Doğaltaş sektöründe vintage tarzın tüm yaşam alanları için çarpıcı dekoratif tasarımlar geliştirmeye imkan sağladığını belirten Anlı, farklı dönemlerden esintiler taşıyan vintage modasının 2016 yılında iç mekanların yanı sıra dış mekan düzenlemesi, ofis, kafeterya, otel, SPA gibi ticari alanlara da damgasını vuracağını ileri sürüyor.


Vintage sentezi

Bir moda terimi olan vintage kelimesinin aslında bağbozumu anlamına geldiğini kaydeden Anlı, geçmiş dönemlere ait stillerin çizgilerinden esinlenerek oluşturulan vintage koleksiyonların günümüzde modern tasarımlarla sentezlenip harmanlanmış yeni kent yaşamını yansıttığını belirtiyor. Anlı, dekorasyonda bir tasarımın vintage olabilmesi için belli bir dönemde ikonlaşmış bir çizgiyi ya da bir akımı günümüze farklılık kazandırarak yansıtması gerektiğinin altını çiziyor. 


Modanın geçmişe sıklıkla dönüş yaptığını dile getiren Anlı, farklı ekolleri günümüze taşıyan vintage tarzın ise oldukça eski bir geçmişe dayandığını söylüyor. Vintage tarzın evrensellik taşıdığını ve son yıllarda yeniden gündeme gelen vintage modasının mermer sektöründe göz kamaştırıcı ürünlerle öne çıktığını ifade eden Anlı, Tureks Stone olarak geliştirdikleri vintage tasarımların Türkiye'nin yanı sıra dünya ülkelerinde de beğeniyle karşılandığını belirtiyor. Anlı, 2016 yılında dekorasyonda doğal taşları tercih eden son kullanıcıların vintage koleksiyonlar arasından seçim yapmakta zorlanacaklarını da sözlerine ekliyor.  





Geri Dön