19 / 04 / 2024

Demet Mutlu 205 milyon TL'ye yalı aldı!

Demet Mutlu 205 milyon TL'ye yalı aldı!

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, Boğaziçi'nin en ünlü yalılarından Kıbrıslı Yalısı'nın Üründül ailesine ait olan kısmını satın aldı.



Demet Mutlu 205 milyon TL ye yalı aldı!

Trendyol'un kurucusu Demet Mutlu, Boğaziçi'nin en ünlü yalılarından Kıbrıslı Yalısı'nın Üründül ailesine ait olan kısmını 25 milyon dolar ödeyerek satın aldı.

3 parçadan oluşan yalının bir parçası Komililere, bir parçası ise Ümran Üzümcü'ye ait. 1.600 metrekare bahçe içerisinde 600 metrekare kapalı alana sahip olan yalı 24 metre uzunluğunda rıhtımlı.

Demet Mutlu'nun Boğaziçi'nde yalı alması iki açıdan önemli. Birincisi; e-ticaret alanında para kazanıp bu parayla ilk yalı alan isim olması. İkincisi ise; koca ya da baba parası ile değil kendi eğitimi ve bilgi birikimiyle kurduğu işten para kazanarak alım yapması. Boğaziçi'nde yalı sahibi olan kadınların geneline yalılar ya baba hediyesi ya koca hediyesi...

Demet Mutlu 205 milyon TL ye yalı aldı!

 

22 Ağustos 1981 doğumlu olan Mutlu, 2010 yılında Harvard Business School'daki eğitimini yarıda bırakarak Trendyol'u kurmuştu. Kısa sürede büyük başarı hikayesine dönüşen Trendyol'un ardından Peak Games başta olmak üzere birçok internet projesinde melek yatırımcı oldu.

Demet Mutlu, Evren Üçok ile evli.

Kıbrıslı Yalısı

Kandilli Göksu Caddesi üzerinde yer alan yalı "Kıbrıslı Yalısı", "Kıbrıslı Mehmet Paşa Yalısı" ve "Kara Vezir Yalısı" adlarıyla bilinir. 18. yüzyılın son çeyreğinde inşa edilen yalının sahibi I. Abdulhamit'in vezirlerinden İzzet Mehmet Paşa'dır.

Demet Mutlu 205 milyon TL ye yalı aldı!

19. Yüzyıl Osmanlı Batılılaşmasında önemli bir yere sahip olan Kıbrıslı Yalısı yüzyıllar boyunca önemli kültürel, sanatsal ve edebi etkinliğe ev sahipliği yaptı. Kıbrıslı Yalısı'nın denizden bakıldığında sağ kısmı Komili ailesine ait. Orta kısmı Ümran Üzümcü'nün. Demet Mutlu ise sol kısımdaki Üründül ailesine ait olan kısmı aldı.

Demet Mutlu 205 milyon TL ye yalı aldı!

Sevda Tepesi arka bahçesi

1984 yılında Suudi Prensi Abdullah bin Abdulaziz'e satılan Sevda Tepesi, Kıbrıslı Yalısı'nın arka bahçesidir. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!


Geri Dön