28 / 03 / 2024

Demir zamları inşaat sektörünü vurdu! Ev fiyatlarının düşmesini beklemek hayal...

Demir zamları inşaat sektörünü vurdu! Ev fiyatlarının düşmesini beklemek hayal...

Türkiye genelinde konut fiyatları sert yükseliş dönemine girdi. Konut fiyatlarının yükselmesinin altında döviz kurları yer alıyor. Döviz kurları başta demir olmak üzere beton ve çimento fiyatlarını çok sert yükseltti. Peki demir fiyatları bugün kaç lira? Konut fiyatları düşecek mi?



İnşaat malzemelerindeki yüksek fiyat artışı istatistiklerin çok ötesinde yer alıyor. Özellikle demir, çimento ve beton fiyatlarının önüne geçilmiyor. İnsaat sektöründe maliyetlerin yükselmesi ev sahibi olmak isteyenleri korkutmaya başladı. Konut sahibi olmanın gittikçe zorlaştığı şu dönemlerde ev fiyatlarının düşmesini beklemek sadece hayalden ibaret...

Demir zamları inşaat sektörünü vurdu! Ev fiyatlarının düşmesini beklemek hayal...

KONUT FİYATLARI DÜŞECEK Mİ?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci 'nin 16 Temmuz 2021 tarihinde yazdığı ''Konut fiyatları niçin yükseliyor? Nereye kadar yükselir?'' başlıklı yazısında konut fiyatlarındaki yükselişi şu şekilde kaleme aldı: ''2018 yılı Ağustos ayında yaşanan kur şokundan sonra Türkiye' nin konut finansman sistemi çöktü. Pandemi sonrasında Türkiye dünya genelinde önemli bir inşaat malzemeleri ihracatçısı haline geldi. Yüksek döviz kurları nedeniyle inşaat malzemeleri üreticileri iç piyasaya mal satmak yerine ihracata yöneldi. İç piyasaya malzeme vermemeye başladılar. İnşaat malzemeleri karaborsaya düştü. Buna işçi ve taşeron sıkıntısı da eklenince bugün gelinen noktada müteahhitler malzeme bulsalar işçi bulamaz duruma geldiler.  Konut fiyatları gelecek yıllarda dolar ve euro ne kadar artarsa  artsın dolar bazında yıllık en az yüzde 10-20 daha fazla artar. Maliyetler yükseliyor. Arz zorlaşıyor. Arzın zorlaşması mevcut evleri daha değerli hale getirecek.''

Demir zamları inşaat sektörünü vurdu! Ev fiyatlarının düşmesini beklemek hayal...

Konut fiyatları gittikçe yükseliyor ve ev almak artık hayal oldu. Yüksek maliyetlerden dolayı insaat sektörü durma noktasına geldi. Ev almak isteyen milyonlarca vatandaşın şimdiden geç teslimlere hazırlıklı olması gerekiyor. İnsaat sektörünü durdurma noktasına getiren aynı zamanda konut fiyatlarının bu şekilde yükselmesine neden olan demir fiyatları ise tarihi rekorunu kırarak yükselmeye devam ediyor. Peki demir fiyatları bugün kaç lira? 1 ton demir kaç lira oldu?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön