19 / 04 / 2024

Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açıldı!

Demokrasi ve Kalkınma Müzesi açıldı!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in memurluktan Cumhurbaşkanlığının sona erdiği döneme kadar geçen sürede kadar eşyalarının sergilendiği Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi, açıldı.Süleyman Demirel, açılışta konuşma yaptı...



Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in hayatı müzeye girdi. Isparta İslamköy'de ziyaretçilere açılan müzede Demirel'e ait binlerce obje sergileniyor.


Isparta İslamköy'de yapımı tamamlanan 'Demokrasi ve Kalkınma Müzesi ile Külliyesi' dün düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in adına yapılan külliyede özellikle Cumhuriyet tarihinin son 50 yıllık dönemi, demokrasi ve kalkınma dönüşümü belge, bilgi ve fotoğraflarla sergileniyor. Bin 500 metrekaresi müzeyeye ait kompleks, külliye ile birlikte toplam 17 bin metrekareden oluşuyor. Müzede Demirel'in doğup büyüdüğü, 1920 yapımı evin yanı sıra 126 bin fotoğraf, 46 bin kitap, diploma, berat, nişan, plâket, maket, heykel ve halıdan oluşan binlerce obje, 10 bin klasör içinde korunan 6 milyon doküman, 32 bin nüsha yerli ve yabancı gazete, 6 bin kasetlik ses ve görüntü materyali, 5 kıtadan 500 parça giysi müzede yer alan objeler arasında bulunuyor.


KARDEŞ DEMİREL'DEN AĞABEY VEFASI

Demirel adına kardeşi Şevket Demirel tarafından memleketleri olan İslamköy'deki 'Süleyman Demirel Külliyesi'ne yaptırılan müzenin açılışına CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in yanı sıra iş, siyaset ve sanat dünyasından birçok yerli ve yabancı konuk, devlet adamı katıldı. Müze için hazırlanan tören alanına dev ekranlar kurulurken alana giremeyen binlerce vatandaş töreni dışarıdan izledi. 


Sabah 


Geri Dön