23 / 04 / 2024

Demokrasi ve Özgürlükler Adası 27 Mayıs'ta açılacak!

Demokrasi ve Özgürlükler Adası 27 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde video konferans yöntemiyle il başkanlarıyla görüştü. Görüşmede, "27 Mayıs'ta inşallah Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışını yapacağız" dedi..



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeniden düzenlenen Yassıada ile ilişkin açıklamalarda bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti İl Başkanları toplantısı öncesinde video konferans yöntemiyle il başkanlarıyla görüştü. Gündeme ilişkin konuşan Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'ndaki çalışmalara da değindi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, arkalarında 18 yıllık hizmet müktesebatının, önlerinde de hayata geçirme azminde oldukları çok daha büyük hedeflerinin bulunduğunu belirterek, "Bir olarak, iri olarak, diri olarak, kardeş olarak, hep birlikte Türkiye olarak, Cumhur İttifakı olarak, Allah'ın izniyle üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir zorluk yoktur. Sizlerden 7. Olağan Kongre sürecimizi bu doğrultuda yeni bir şahlanışa, yeni bir dirilişe, yeni bir atılıma vesile kılmamıza destek vermenizi istiyorum" diye konuştu.

Bu yılın 27 Mayıs'ının farklı olacağına vurgu yapan Erdoğan, "27 Mayıs'ta Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışını yapacağız. Sembolik bir ekiple inşallah Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışını yapacağız. Bu açılış, inanıyorum ki CHP zihniyetinin yine farklı bir görünümünü ortaya koyması bakımından çok ama çok önemli olacak. CHP zihniyetinin arkasında durduğu o zamanın yargısının nasıl oluyor da işte devrin başbakanını ve arkadaşlarını idam ettiklerini göstermesi bakımından çok önemli. Şimdi ise orayı çok farklı bir konuma taşıdık ve inşallah 27'sinde hem açılışını yapacağız ve böylece adını da artık Yassıada olarak değil, Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak anacağız. Bu konuda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine de teşekkür ediyorum. Çünkü yapımını onlar üstlendi. Dolayısıyla işletmesini de belli bir süre onlar yürütecekler. Böylece orada da yine adeta kamu-özel iş birliğiyle bu yatırımı yapmış olduk" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "27 Mayıs'ta inşallah Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nın açılışını yapacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yassıada'daki çalışmaları inceledi!


Geri Dön