29 / 03 / 2024

Demokrasi ve Özgürlükler Adası bugün açılıyor!

Demokrasi ve Özgürlükler Adası bugün açılıyor!

Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla yeniden açılıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde gerçekleşecek açılışa MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katılacak.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ‘Yaslıada’ dediği Yassıada, 27 Mayıs darbesinin 60’ıncı yıldönümünde yenilenen haliyle ‘Demokrasi ve Özgürlükler Adası’ adıyla açılıyor. 

Hürriyet'ten Özgür Altuncu'nun haberine göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan adanın resmi açılışını koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetli ile gerçekleştirecek.

BAHÇELİ DE KATILIYOR

Törende MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de olacak. Toplam 103 bin 750 metrekarelik alanı bulunan adanın üzerinde toplam 29 yapı bulunuyor. Ulusal ve uluslararası toplantılara ev sahipliği yapacak ada adeta bir tarih platosu haline geldi. Adada yargılamaların yapılacağı spor salonu ile tarihi yapılar da bulunuyor. Yaklaşık 40 bin fidan dikilen adada Sonsuzluk İskelesi, Özgürlük Platformu, Demokrasi Feneri, Demokrasi Şehitleri Anıtı, kütüphane, müze, konferans salonu, 27 Mayıs canlandırma alanı ve sergi salonları da var.


Geri Dön