26 / 04 / 2024

Deniz Köken Eyüpsultan projelerini anlattı!

Deniz Köken Eyüpsultan projelerini anlattı!

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken Eyüpsultan'da hayata geçireceği projeleri anlattı.



1-Eyüpsultan sokaklarında seçim heyecanı nasıl?

Heyecan dorukta. 30 Aralık’tan bu yana sokaktayız. Çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmadık. Vatandaşlarımızın sorunlarını, taleplerini dinliyoruz. Bölgemiz için hazırladığımız 53 ana projemiz var. Hepsini sokağın nabzını tutarak, ihtiyaçlara göre belirledik. Anlayacağınız boş vaatler vermiyoruz. Evde bakımdan, temizliğe kadar bu listeye koymadığımız çok projemiz de var. Bunlar bizim rutin hizmetlerimiz zaten, söylemeye bile gerek yok.

SIKINTILARI AŞACAĞIZ

2-Halkın sizden en büyük beklentisi nedir?

Kreş ve spor salonları istiyorlar. Merak etmesinler, hepsini yapacağız. Ana sorunumuz otopark, trafik, ulaşım. Mesela geçmişi çok eskilere dayanan bölgelerimizde binalar da eski. Haliyle vatandaş dönüşüm istiyor.Mahalle aralarımızda yeşil alanlarımız da çok az. Tapu sorunu da var. Biliyorsunuz burası vakıf medeniyeti. Vakıf arazilerini çözmek zordur.Ama biz 10 yıl önce hükümetimizin desteğiyle çoğunu çözdük. Kalan kısım da bizim dönemimiz de çözülecek.Yıkıp, yapacağımız yerler hazır.
Gerek KlPTAŞ, gerek TOKl, gerek yerel müteahhitlerle birlik olduk. Biz hakem rolü üstlenerek, vatandaşlarımızı kamunun müteahhit firmalarıyla bir araya getireceğiz ve bu sorunları da çözmüş olacağız. Öte yandan bölgemiz tepelerden oluştuğu için ulaşım sıkıntısı yaşanıyor.
Mesela Rami’de oturanlar Eyüp’e inemiyorlar. Böyle yamaç mahallelere ring hattı getirerek, bu sorunu da çözeceğiz. Bir de hastane sıkıntımız var. Sadece 1 tane SSK hastanesi var. Acilen bölgemize bir hastane kazandıracağız. Sağlık Bakanlığımızdan sözünü aldık.

3-Hizmet almamlş mahalleler var. Sizi karşılarında gördüklerinde tepkileri nasıl oluyor?

Biz herkesi dinlediğimiz için vatandaşlarımızla çok iyi anlaşıyoruz. Tüm bölge halkıyla bir araya geliyoruz. Fatih Sultan Mehmet kitabesinde şöyle yazar, “Hakiki sanat, muhteşem şehirler meydana getirmek ve halkının gönlünü saadetle doldurmaktır.” Yani köprüler, hanlar yaparsınız ama gönül yapmazsanız bu hiçbir işe yaramaz.

TEKNEYLE BOĞAZ TURU
Ulaiılabilir ve mutlu bir şehir yaratma derdindeyim. Mesela bölgemizde yaşayıp da, hala Boğaz turu yapmamış insanlarımız var. İstanbul'un nimetlerinden İstanbullu neden yararlanamasın? 100-150 kişilik bir tekne alacağım ve Feshane'nin önüne bağlatacağım. İsteyen vatandaşlarımızı gruplar halinde her gün 2 saat Boğaz turuna çıkaracağız.

YAŞADIĞIMIZ ÇEVREYE SAHİP ÇIKACAĞIZ


4- CHP  neden tercih etmen?

Sokaklarda vatandaşlarıma hep sorduğum bir soru var; "Çocuklarınıza lüks bir daire mi bırakmak istersiniz, yaşayabileceği bir çevre mi?" İşte ben çocuklara ve ailelere yaşayabilecekleri bîr ortan hazırlıyorum.Yapacağım parktan da, spor salonundan da, havuzdan da herkes yararlanacak. Size 25 yılda yaptıklarımı söyleyeyim; Alzheimer Merkezi, Uyuşturucu Rehabilitasyon Merkezi, Engelli Rehabilitasyon Merkezi vs. Beni neden tercih edecekler? Çünkü ben onlara çocuklarıyla birlikte yaşayabilecekleri bir şehir kuracağım. Yaşadığımız kenti evimiz gibi kullanmayı herkese öğreteceğiz. Çevreye çok önem veriyorum. Çevre bizim yaşam alanımız.Ona sahip çıkmalıyız.

5-İl Öncelikli yapacağınız hizmet nedir?

Eyüp Meydanı'mn otopark sorununu mutlaka çözmeliyiz, İnsanlar arabalarını park edemeyeceklerini bildikleri için buraya gelmiyor. Bu durum esnafa da zarar veriyor. Alibeyköy-Sirkeci tramvay hattı hizmete girecek. Ancak bu hat hizmete girene kadar biraz geriye parkları yaptıracağız. İnsanları ring seferlerle meydana taşıyacağız. Feshane'yi de müze yaptıracağız.Piyer Loti, Cami ve Feshane Müzesi üçlüsüyle turist sayımız artacaktır. Ancak turist geldiğinde bölgeden çabuk ayrılıyor. Çünkü oyalanamıyor. Rami'ye Milli Kütüphane yapılıyor. Kütüphane ve çevre düzenlemesi bittiğinde orası Millet Bahçesi olacak. Turistlerin de bölgede durmasını sağlamış olacağız. Eyüpsultan hak ettiği yerde değil. Ancak biz bölgemizi hak ettiği yere taşıyacağız. Eziyet sona erecek.

ÇOBANÇEŞME ÇOCUK AKADEMİSİ VE EĞLENCE PARKI
Projemiz; masal parkı, ahşap oyuncak atölyeleri, etüd merkezi, trafik ve bisiklet parkurundan oluşacak.

ÇIRÇIR FARKINDAIK PARKI
Bedensel engelli çocuklarımızın kullanımına yönelik tasarlanan Çırçır Farkındalık Parkı, çocukların uyum ve eğitim süreçlerini desteklemeyi amaçlıyor.

EYÜP SULTAN GENÇLİK PARKI
Kampta; konaklama birimleri, etkinlik alanları, hizmet binaları, 350 kişilik çok amaçlı salon, 600 kişilik etkinlik sahnesi yer alacak.

ENGELLİ REHABİLİTASYON MERKEZİ
Merkezimizde, engelli hemşehrilerimizin engellerinin etkisini azaltacağız.

KREŞ VE KADIN LOKALİ PARKI
İyi yerleşke içerisinde çocukları kreşte,anneleri ise kadınlar lokalinde ağırlayacağımız Göktürk Kreş ve Kadın Lokali Parkı projemiz en iyi örneklerimizden biri olacak.


EYUPSULTAN HOBİ BAHÇESİ
Göktürk’te yapacağımız Eyüpsultan Hobi Bahçeleri’nde, isteyen hemşerilerimiz için kulübe ve ekim alanları oluşturacağız.

GELENEKSEL TÜRK SPORLARI VE BİNİCİLİK MERKEZİ
Bu tesislerde, çocuklarımız ve gençlerimiz sportif kariyerlerine farklı bir seçenek katabilecek.

DEFTERDAR SPOR SALONU
Defterdar Spor Salonu’nda, hemşehrilerimiz basketboldan voleybola, fitnes alanlarından pilatese birçok sportif etkinliği yapabilecek.

MADDE BAĞIMLILIĞI DESTEK MERKEZİ
Eyüpsultan'da Madde Bağımlılığı Destek Merkesi kuracağız.

ARİF PASA PARKI KİTAP KAFE
Kitap okumayı teşvik edecek faaliyetleri barındıran kitap kafeler ile bilinçli bir nesil yetişmesine destek olacağız.

ALİBEYKÖY MERKEZ MAHALLESİ PAZAR YERİ
Modern ve konforlu pazar yerleri ile alışverişi kolaylaştıracağız.

AKŞEMSETTİN YAŞAM ALANI  
Veysel Karani'de yapacağımız projede; kreş,kadınlar lokalı,yaşlılar evi, spor sahalarrı ve bisiklet parkuru olacak.

KÜLTÜR MERKEZİ

Kültür etkinliklerinin daha geniş kesimlere ulaiabilmesi için kültür merkezi açacağız.

FESHANE MÜZESİ 

FeshaneMüzesi, tarihi misyonu ile uyumlu konseptle yeniden İstanbul'a kazandırılacak.

MİLLET BAHÇESİ

Eyüpsultanda taplar şeklinde planladığımız Millet Bahçesinin ilk etabını kuracağız.

Deniz Köken kimdir?


Geri Dön