28 / 03 / 2024

Deniz turizmi 6.4 milyar dolar gelir getirdi!

Deniz turizmi 6.4 milyar dolar gelir getirdi!

Deniz ülkesi Türkiye, turizmde bunun kaymağını yiyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm gelirinin yüzde 20' sinin denizden kazanıldığını bildirdi...




Deniz Ticaret Odası  İzmir  Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Türkiye'nin toplam turizm gelirinin yüzde 20'si denizden geliyor" diye konuştu.


Deniz ülkesi Türkiye, turizmde bunun kaymağını yiyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm gelirinin yüzde 20'sinin denizden kazanıldığını bildirdi. 


ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI


Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Öztürk, "Gelirin yüzde 20'si deniz turizminden. 6.4 milyar dolar olan bu rakam, önemli bir gelir kaynağı" diye konuştu. 


2023 HEDEFi 20 MİLYAR DOLAR


Öztürk, 2023 yılında deniz turizminden sağlanan gelirin 20 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini anlattı. Öztürk, 2013 yılı itibarıyla tüm Türkiye limanlarına gelen bin 542 gemide yaklaşık 2 milyon 250 bin turist bulunduğunu belirterek, son beş yıl incelendiğinde, gemi sayısında yüzde 13, yolcu sayısında ise yüzde 34 artış yaşandığını vurguladı. Ülkede kruvaziyer gelirlerinin arttırılması için limanların, 'Yolcu Değişim Limanı' (home port) limanlar haline getirilmesi gerektiğine dikkati çeken Öztürk, şöyle konuştu: "Bunun için kruvaziyer hatlar ve tur operatörleri ile sıkı iletişim kurmak, ayrıca liman hizmet tarifelerini rekabetçi seviyelere getirmek gerekiyor."



Akşam


Geri Dön