20 / 04 / 2024

denizden gelen turizm geliri

denizden gelen turizm geliri

Deniz ülkesi Türkiye, turizmde bunun kaymağını yiyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm gelirinin yüzde 20' sinin denizden kazanıldığını bildirdi...

Antalya'ya gelen turist sayısı 15 milyonu aştı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yaptığı açıklamada bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 15 milyonu aştığını dile getirerek, hem gelir hem turist sayısının pandemi öncesi turizmin en yoğun olduğu 2019 rakamlarının üzerinde olduğunu dile getirdi.

Antalya'da yılın ilk günlerinden turizm rekoru!

Türkiye’nin en önemli turizm destinasyonlarından Antalya’ya yılın ilk günlerinde gelen turist sayısı geçen yıla göre yüzde 27,7 arttı.

Ağaoğlu'ndan Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi açıklaması!

Ağaoğlu Şirketler Grubu son zamanlarda sık sık gündeme gelen Muğla- Milas Turizm Yerleşkesi ile ilgili bir son dakika açıklaması yaptı. İşte o açıklama...

Dünyanın önde gelen otel yatırımcıları 'Turizm Yatırımları Forumu'na katılacak!

Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği tarafından, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi desteğiyle 28-29 Ocak tarihlerinde düzenlenecek "Tourism Investments Forum 2020" için dünyanın önemli turizm markalarını İstanbul’da bir araya getirecek.

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Katarlılar Artvin'e turizm yatırımı yapacak!

Artvin’e gelen Katarlı turizm şirketi yetkilileri Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe’yi makamında ziyaret etti. Ziyarette, yatırımlardan ve projelerden bahsedildi.

Afyonkarahisar'da yeni turizm alanları açılıyor!

Afyonkarahisar'a gelen Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, bölgedeki turizm projelerini ve yatırımlarını anlattı. Avcı, özellikle kültür ve turizm alanında çok ciddi hamleler gerçekleştiğini belirtti.

EMITT Turizm Fuarı yarın başlıyor!

Dünyanın dört bir yanından gelen turizmcileri ağırlayan Emıtt Turizm Fuarı, 26 Ocak tarihinde Tüyap Fuar Merkezi’nde kapılarını ziyaretçilerine açıyor.

Araplar Ordu'da turizm yatırımı yapacak!

Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, turizmin fındık dışında yeni bir alternatif ticari faaliyet olabileceğini dile getirdi. Balkanlıoğlu, Ordu'ya gelen Arap işadamlarının otel, motel, alışveriş merkezi gibi turizm yatırımı yapmak istediklerini belirtti.

Turizm sektöründe yabancı ziyaretçi sayısında düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

Konduoğlu Yapı Otomotiv Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konduoğlu Yapı Otomotiv Tekstil Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emine Kondu ve Aynur Kondu ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 24 Aralık'ta Sultanbeyli, Battalgazi Mahallesi, Gelen Sokak'ta kuruldu.

Niğde'de turizm atağı başladı!

Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Kapadokya Bölgesine gelen 3 milyon turistin yüzde 20'sini Niğde'ye çekebilmek için turizm atağı başlattıklarını söyledi.

Konut tercihinde adres turizm bölgelerinden İstanbul'a kaydı!

Ocak - ekim döneminde yabancılara yapılan konut satışı bir önceki yıla göre yüzde 19,5 arttı. Ortadoğu ülkelerinden gelen yatırımcılar İngiliz ve Almanları solladı, konut tercihinde adres turizm bölgelerinden İstanbul'a kaydı...

denizden gelen turizm geliri Haberi

denizden gelen turizm geliri


Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, "Türkiye'nin toplam turizm gelirinin yüzde 20'si denizden geliyor" diye konuştu.


Deniz ülkesi Türkiye, turizmde bunun kaymağını yiyor. Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, turizm gelirinin yüzde 20'sinin denizden kazanıldığını bildirdi. 


ÖNEMLİ BİR GELİR KAYNAĞI


Öztürk, yaptığı açıklamada, Türkiye turizm gelirlerinin bir önceki yıla göre yüzde 11,4 artarak, 32 milyar 310 milyon dolar olarak gerçekleştiğini hatırlattı. Öztürk, "Gelirin yüzde 20'si deniz turizminden. 6.4 milyar dolar olan bu rakam, önemli bir gelir kaynağı" diye konuştu. 


2023 HEDEFi 20 MİLYAR DOLAR


Öztürk, 2023 yılında deniz turizminden sağlanan gelirin 20 milyar dolara çıkmasını hedeflediklerini anlattı. Öztürk, 2013 yılı itibarıyla tüm Türkiye limanlarına gelen bin 542 gemide yaklaşık 2 milyon 250 bin turist bulunduğunu belirterek,...