27 / 04 / 2024

Denizli Bağbaşı yolu düzenleme çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı!

Denizli Bağbaşı yolu düzenleme çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı!

Antalya - Muğla yolunda başlatılan düzenleme çalışmalarının yüzde 85 'lik kısmı tamamlandı. Çift yönlü olarak trafiğe açılan yolun kalan bölümü de 10 gün içinde asfaltlanacak.




Denizli Belediyesi tarafından kentin önemli ulaşım merkezlerinden Antalya- Muğla yolunda başlatılan düzenleme çalışmalarının yüzde 85'i tamamlandı. Çift yönlü olarak trafiğe açılan yolun kalan bölümü de 10 gün içinde asfaltlanacak. 7 kilometrelik yolun tamamen çift yönlü olarak araç trafiğine açılacak. Çalışmalar tamamlandığında 7 kilometrelik yol üç şerit araç yolu, çift yönlü bisiklet yolu, ağaçlandırma ve aydınlatmayla modern hale getirilecek. Bağbaşı yolunun tamamlanması ile birlikte hem şehirlerarası ulaşım hem de kent içi trafiği daha güvenli ve konforlu hale gelecek. 


Güvenlik artırıldı

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Denizli Belediyesi'ne 2009'da bağlanan bu bölgede önemli çalışmalara imza attık. Altyapı yetersizliği nedeniyle bu bölge en küçük yağmurlardan dahi olumsuz etkileniyor ve burada yaşayan vatandaşlarımız mağdur oluyordu. Bölgede 50 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı yaptık ve bölgenin artık yağmur suyuna ilişkin herhangi bir sıkıntısı kalmadı" dedi. Zolan, "Yaya ve araçlar için geçitler yapılıyor. Araç yolu üç şeride çıkarılıyor, yan yol, çift yönlü bisiklet yolu, ağaçlandırma ve aydınlatma çalışmaları yapılıyor. Baştan sona yenilenecek Bağbaşı yolundaki çalışmalar tamamlandığında hem şehirlerarası ulaşım hem de kent içi trafiği daha güvenli hale gelecek. Karayolları Bölge Müdürlüğü ile işbirliği yaparak başlattığımız bu proje, Denizli'nin bugünkü imajına yakışacak. Bu yol can güvenliği itibariyle en üst seviyede olacak" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön