24 / 04 / 2024

Denizli Serinhisar şantiye alanına dönüşüyor!

Denizli Serinhisar şantiye alanına dönüşüyor!

Belirli bir plan dahilinde sürdürülen projelerin bir bir devreye girmesiyle birlikte Denizli Serinhisar şantiye alanına dönüşüyor.



2016 yılının yatırımlar yılı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mehmet Kobaş "Vatandaşımıza 30 Mart'ta ne söz verdiysek hepsini yerine getirmek boynumuzun borcudur. Çalışmalarımızı büyük bir şevkle ve azimle devam ettiriyoruz" dedi ve gelişmeleri şöyle özetledi. "Çileli ve meşakkatli dönemler yaşadık. Önümüze bin bir türlü engel çıkarıldı. Ancak bir şekilde bu krizler aşıldı dolayısıyla aklın yolu birdir mantığıyla problemleri çözmenin gururu ve sevinci içindeyiz. Meslek Yüksek Okulumuzun temelini Allah'a şükürler olsun attık ve inşaatı fiilen başlamış oldu. Bunun öncesinde ilçe merkezinde hizmet verecek İmam-Hatip Ortaokulu ile İlçe Emniyet Amirliği Hizmet binası inşaatlarında belirli aşama kaydedildi. Yakın bir tarihte İlçe i Müftülüğümüzün binası da yükselmeye başlayacak ve ilçemiz böylelikle büyük bir şantiye alanına dönüşecek" dedi. 


"1987'de İlçe olan Serinhisar'ın kendine ait bir Hükümet Konağı yoktu, ama şimdi olacak" diye sözlerini sürdüren Mehmet Kobaş "Buna ilave olarak bir de çağın şartlarına uygun modern bir Belediye hizmet binasına kavuşacağız" dedi ve açıklamalarına şöyle devam etti. 


"Geç oldu ama inşallah güç olmaz. Hükümet Konağı ve Belediye Hizmet Binası inşaatımız başladı. Yer tespiti tamamlandı ancak maalesef bu bölgede bulunan ağaçları kurtaramadık. Proje gereği olarak kesmek durumunda kaldık. Binalar şekillenince çok daha fazla ağaç dikilecek ve bu olumsuzluk ortadan kalkmış olacak. Bodrum, Zemin kat ve 4 kat şeklindeki inşaat alanı 6.938 m2'lik bir alanı kapsayacak. İkiz binanın yarısı Hükümet Konağı diğer kısmı ise Belediye Hizmet Binası olarak şekillenecek. 2 Blok halindeki binanın ısıtma, aydınlatma ve su sistemi ayrı ayrı döşenecek ve binalarda bir veya iki adet karşılıklı geçiş yeri olacak" dedi. Bina inşaatının 7 Milyon 230 bin TL + KDV olarak Dörtler İnşaat şirketine ihale edileceğini söyleyen Kobaş "İnşaatın 450 iş günü içinde yani 15 ay içinde bitirilmesi planlamıştır. Dolayısıyla 2017 ayının son dönemlerinde yeni binalarımıza kavuşmuş olacağız. Diğer projelerin yanında Hükümet Konağıyla birlikte yapılacak Belediye Hizmet binamızın inşaatı bitince herkes beğenecek hatta projeyi engellemek için bin bir dereden su getirenler, engel olmaya çalışanlarda beğenecek. Neticede estetik, zarafet ve güzellik parayla ölçülmeyecek kadar değerli bir olgudur" dedi. 



Ahmet BEYDEMİR/Serinhisar'ın Sesi Gazetesi


Geri Dön