29 / 03 / 2024

Denizli'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Denizli'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Denizli 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Denizli Pamukkale İlçesi'nde yer alan arsayı satışa çıkardı. Gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 906 bin TL olarak belirlendi.



Denizli 1. Sulh Hukuk Mahkemesi, Denizli Pamukkale İlçesi'nde yer alan arsayı 3 milyon 906 bin TL'ye satıyor.


T.C. DENİZLİ 1. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


1 NO'LU TAŞINMAZIN ÖZELLİKLERİ: Denizli İl, Pamukkale İlçe, Mersinlik Mevkii Kayaköy (Bozburun) Mahallesi, 235 Ada, 1 Parsel sayılı taşınmaz her ne kadar tapuda tarla olarak kayıtlı ise de imar konumu itibariyle arsa özelliğinde olup sanayi depolama alanındadır, şehir merkezine yaklaşık 4500 mt uzaklıktadır, üzerinde herhangi bir yapı yoktur, boştur, taşınmazın PTT su elektrik kanalizasyon gibi alt yapı hizmetleri kısmen tamamlanmıştır, ulaşım olanaklarından faydalanmaktadır, taşınmaz imar planında 7020 sokak ile Denizli-İzmir Devlet Karayoluna cephelidir, bulunduğu yer Denizli-İzmir Devlet Karayolu üzerinde olup köşe parseldir, çevresinde sanayi amaçlı yapılmış olan fabrika ve küçük ölçekli sanayi yapıları vardır, gelişmekte olan bölgededir. Resmi internet sitesinde e-imar durumunda taşınmazın Sanayi Depolama alanında kaldığı, bina yüksekliği 9.50 mt olduğu, TAKS:0,50, ön bahçe mesafesi 10.00 mt, komşu mesafelerin ise 5.00 mt olacağı yazılmıştır. Yüzölçümü: 3.906,00 metrekaredir.


Adresi : Denizli Merkezefendi Bozburun Mahallesi 7020 sokak ile Denizli-İzmir Devlet Karayolunun kesiştiği köşü parseldir.


Kıymeti : 3.906.000,00 TL

KDV Oranı : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler : Hissedarlardan Salih Ünverdi'nin tapudaki hissesinde "Satış vaadi vardır. Vaad Bedeli:39060 TL.(Başlama Tarih 25.06.2014, süre:5 yıl) Ramazan Atik: Mehmet oğlu 15099 yevmiye 27.06.2014 tarihli" şerh vardır.


1. Satış Günü : 10/10/2016 günü 10:00 - 10:05 arası

2. Satış Günü : 14/11/2016 günü 10:00 - 10:05 arası

Satış Yeri : Denizli Adliyesi Zemin Kat Protokol Girişi 2 Nolu odanın yanı


Satış şartları : 


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50'sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50'sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV, 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2015/27 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları, tebliğ yapılamayan ilgililere tebliğ yerine geçmek üzere ilan olunur. 04/08/2016


Geri Dön