28 / 03 / 2024

Büyükçekmece'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Büyükçekmece'de icradan 3.9 milyon TL'ye satılık arsa!

Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Büyükçekmece'de yer alan arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 3 milyon 995 bin TL olarak belirlendi.



Büyükçekmece 2. İcra Dairesi, Büyükçekmece'de yer alan arsayı 3 milyon 995 bin TL'ye satıyor. 


T.C. BÜYÜKÇEKMECE 2. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :


TAŞINMAZIN TAPU KAYDI:


İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Eskice Mah. Kara Kova mevkii, 8669 Parsel, Yüzölçümü: 106.547,06 m², Ana Taş. Nitelik: Tarla, Hisse Pay/Payda: 33051/132212.


Özellikleri : Taşınmaz adres olarak; Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Mahallesi, Eskice Mevkiinde yer almaktadır. Taşınmaz imar planına göre tarla nitelikli olup kıymet takdiri yapıldığı tarihte üzerinde ayçiçeği ekilidir. Taşınmaz üzerinde ekonomik değere haiz yapılaşma mevcut değildir. Yakın çevresinde benzer nitelikli çok sayıda parsel mevcuttur. Ulaşımı stabilize mıcır kaplı yoldan sağlanmaktadır. Taşınmaz ilçe merkezine uzak olup ulaşımı özel araçla sağlanabilmektedir. Teknik alt yapı hizmetleri noksandır. Belediye ve kamu hizmetlerinden istifade edebilecek uzaklıktadır. Devlet Karayolu ve TEM otoyoluna çıkış imkanlıdır.


Taşınmazın bulunduğu konum, ulaşım olanağı, ilçe merkezine olan mesafesi, imarı, çevresindeki yapılaşma tipi, yola cephe durumu, kamu ve belediye hizmetlerinden yararlanma oranı, alışveriş, kültürel ve sosyal donatı alanlarına mesafesi, taşınmaz alım satımına olan talep, çevresinde oluşan gerçek rayiç değerler, taşınmazların çevresel özellikleri ve paranın satın alma gücü dikkate alınarak 33051/132212 hissesinin değeri belirlenmiştir. Tarla vasıflı ana taşınmazın yer aldığı mevkii, konumu, ulaşım durumu, ilçe merkezine olan mesafesi, imarı, çevresindeki yapılaşma tipi, yola cephe durumu, teknik alt yapı imalatlarının tamamlanmamış olması, belediye ve kamu hizmetlerinden yararlanma oranı, çarşı pazara, alış veriş ve ibadet yerlerine, eğitim, sağlık ve sosyal donatı alanlarına mesafesi, Büyükçekmece Göl Havzası Kısa Mesafeli Koruma Alanında kalması, taşınmaz alım satımına olan talep, parselin çevresel/fiziksel özellikleri ve paranın satın alma gücü, çevresinde oluşan gerçek rayiç değerler ve yapılan emsal araştırmalar dikkate alınmak suretiyle taşınmazın değeri tespit edilmiştir.


Yüzölçümü : 106.547,06 metrekare


Arsa Payı : 33051/132212


İmar Durumu : Büyükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünün 21/03/2016 tarihli imar durumuna ilişkin yazısında tarla nitelikli İstanbul İli, Büyükçekmece İlçesi, Karaağaç Mahallesi, Eskice Mevkii 106.547,06 metrekare yüzölçümlü, 8669 parsel sayılı Taşınmazın Büyükçekmece Göl Havzası Kısa Mesafeli Koruma alanında kalmakta olup13/06/2003 onay tarihli Büyükçekmece Göl Havzası Uygulama İmar Planında kısmen rekreasyon alanında kısmen imar yolundan kaldığı anlaşılmaktadır.


Kıymeti : 3.995.272,99 TL

KDV Oranı : Yüzde 18


Kaydındaki Şerhler : TAŞINMAZIN KAYDI ÜZERİNDE BEYANLAR HANESİNDE:


MÜLKİYET İNTİKALİNİN TOPRAK VE TARIM REFORMUNUN UYGULANMASI AÇISINDAN GEÇERSİZ SAYILACAĞI,


Diğer ( Konusu: bu alanlar iski b. Çekmece havza alanında göl/dere mutlak koruma alanında kalmaktadır. yapılaşma kapalı olup, İSKİ görüşü alanından uygulama yapılamaz. İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ,


3194 SAYILI KANUNUN 18. MADDESİNE GÖRE İMAR UYGULAMASINA ALINMIŞTIR.


Diğer (Konusu: Büyükçekmece Kadastro Mühendisliğinin 07/04/2014 Tarih 2777 sayılı yazısı ekindeki tescil bildiriminin düşünceler hanesinde '' parselin gerçek alanı 107036, 769 metrekaredir.


1. Satış Günü : 04/04/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

2. Satış Günü : 04/05/2017 günü 14:00 - 14:05 arası

Satış Yeri : İCRA MEZAT SALONU, Ekinoba Mah. Londra Asfaltı yanyol (no:107), Çanakkale Sk. Aymerkez Karşısı, Büyükçekmece/İSTANBUL



Satış şartları :


1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini, rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin yüzde 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2013/2761 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.03/02/2017


Geri Dön