24 / 04 / 2024

Deprem ekonomiyi de sarsacak!

Deprem ekonomiyi de sarsacak!

Beklenen büyük depremin çok sayıda can ve mal kaybına yol açacağını belirten Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Yazıcı, ülke ekonomisine etkisinin ise telafi edilemez ölçülere varacağını söyledi...



Türkiye'nin en önemli gündemmaddelerinden biri de deprem. Son aylarda birbiri ardına yaşanan sarsıntılar, başta İstanbul olmak üzere birçok kentte yürekleri ağızlara getirdi.

Ekonomist'te yer alan habere göre; Türkiye nüfusunun yüzde 95'inden fazlasının farklı derecelerde deprem riski taşıyan bölgeler içinde yer aldığını belirten Eva Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, beklenen büyük depremin çok sayıda can ve mal kaybına yol açacağını, ülke ekonomisine etkisinin ise telafi edilemez ölçülere varacağını söyledi.

Yazıcı, telafisi mümkün olmayan can kayıplarının yanında ikincil maliyetlerin de ülke geneline büyük yük getireceğini vurguladı, ikincil maliyetler, üretimin yapılamaması nedeniyle ülke ekonomisinde meydana gelecek makroekonomik ve mali bozulmalar olacak. Yazıcı, "Bu maliyetleri bina ve taşınmaz hasarları, köprü, karayolu, demiryolu, iletişim hasarları, ihracat-ithalat dengesizliği, yatırımların durması olarak özetleyebiliriz" dedi.

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?
 


Geri Dön