26 / 04 / 2024

Felaketi yaşayan 10 il ekonomiyi de sarsacak! İşte çok çarpıcı veriler!

Felaketi yaşayan 10 il ekonomiyi de sarsacak! İşte çok çarpıcı veriler!

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklükteki depremlerin vurduğu 10 ilde can kayıplarının haricinde ekonomiye vereceği muhtemel hasar da verilerle ortaya çıkıyor.



Türkiye’nin yaşadığı asrın deprem felaketinde saatler ilerledikçe kayıplar da artıyor. Yaşanan can kayıplarının yanında depremin vurduğu 10 ilin ülke sanayi ve dolayısıyla ekonomisi için de ne denli önemli olduğu verilerle ortaya çıktı.

Dünya’dan Naki Bakır’ın haberine göre, depremden etkilenen on il, Türkiye’nin toplam gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 10,1’ini gerçekleştirmekte. Öyle ki, ekonomimizde 2021 senesinde yüzde 11,35 olan büyümenin 1,15 puanı bu on ilden gelmişti.

Habere göre, bu illerde yıllık büyümenin sıfır olması bile Türkiye ekonomisindeki genel büyüme oranının 1 puandan fazla düşmesi anlamına geliyor.

10 İLDE 151 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU

Verilere göre, on ilde ilk 500’de 69, ikincide 82 olmak üzere toplam 151 firma Türkiye’nin en büyük ilk bin sanayi kuruluşu arasında yer alıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön