19 / 04 / 2024

Deprem sigortası nasıl yapılır?

Deprem sigortası nasıl yapılır?

Dairenize zorunlu deprem sigortası yaptırtacağınızı ama nasıl yapıldığını bilmediğinizi farz edelim. "Deprem sigortası nasıl yapılır?" sorunuzun yanıtını ve detayları haberimizde bulabilirsiniz...



Deprem sigortası nasıl yapılır?

Deprem sigortası yaptıranların, meydana gelecek olası bir depremden sonra teminat kapsamına giren hasarlarını DASK karşılıyor. DASK deprem sigortasının amacının, insanların depremden sonra da hayatlarına normal seyrinde devam etmesinin olduğu ifade ediliyor. DASK'ı olmayanlar söz konusu sigortaya nasıl dahil olur, deprem sigortası nasıl yapılır diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Yıllık olarak düzenlenen deprem sigortasının, sürenin bitiminden sonra tekrar düzenkli olarak yenilenmesi gerekiyor. Her yıl ödenmesi gereken DASK primleri, yapılan düzenlemelere göre değişkenlik gösterebiliyor.


Deprem sigortası ücretleri..

Deprem sigortası fiyatlarının belirlenirken deprem sonrasında alabileceğiniz en yüksek limiti belirleyen sigorta bedeli bir diğer deyişle teminat tutarının bulunması gerekiyor. Belirlenen teminat tutarı, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK sigorta bedeli bulunmuş oluyor.


Deprem sigortası ne kadar?

Deprem sigortası DASK hesaplamasında kullanılan ve yapı tarzına göre tespit edilen metrekare birim maliyetleri ise, 1 Ocak 2013 tarihinden itibaren aşağıdaki gibidir;

* Çelik / Betonarme Karkas Yapılar: 700 TL 

* Yığma Kagir Yapılar: 500 TL 

* Diğer Yapılar: 260 TL 


Deprem sigortası nasıl yapılır?

Zorunlu Deprem Sigortası DASK'a dahil olmak için başvuru sırasında gerekli olacak bilgi ve belgelerle DASK poliçesi düzenleyen bir kuruma gitmek yeterli olacaktır.


DASK sigortası gerekli belgeler..

* Sigortalının adı, adresi, telefonu, varsa cep telefonu

* Sigortalının vergi kimlik numarası ve T.C. kimlik numarası

* Sigortalanacak yerin açık adresi

* Tapu bilgileri 

* Binanın inşa yılı 

* Binanın yapı tarzı

* Binanın toplam kat sayısı

* Binanın hasar durumu 

* Meskenin brüt yüzölçümü 

* Meskenin kullanım şekli 



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön