25 / 04 / 2024

Depremden sonra güçlenen ilçe: Avcılar!

Depremden sonra güçlenen ilçe: Avcılar!

vcılar'ın en büyük avantajı, ulaşımının kolay olan bir konumda bulunmasıdır. İlçedeki yapı stokunun 1999 Marmara depreminde büyük hasar görmesi bir süre ilçedeki gayrimenkul fiyatlarının dip yapmasına neden oldu.




Küçükçekmece gölü ile Marmara Denizi arasında 4 ilçe ile komşu olan Avcılar'ın en büyük avantajı, ulaşımının kolay olan bir konumda bulunmasıdır. İlçedeki yapı stokunun 1999 Marmara depreminde büyük hasar görmesi bir süre ilçedeki gayrimenkul fiyatlarının dip yapmasına neden oldu. 


Avcılar'da toparlanma süreci, 2005 sonrası Beylikdüzü'nde yükselen markalı projelerin etkisiyle başladı. 

10 mahallesi bulunan ilçenin gayrimenkul yatıranlarında en popüler bölgeleri; Üniversite Mahallesi, Firüzköy, Cihangir Mahallesi ve yeni yerleşim alanlarının inşasıyla dönüşüm sürecine giren Tahtakale Mahallesidir. ilçenin merkezindeki yapı stoku eski olduğu için rağbet zayıftır. 


Buralarda etap etap gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmalan ile binalar yeniden inşa edilecek. En fazla konutun inşa edildiği Tahtakale Mahalllesine bağlı Ispartakule mevkiinin Bahçeşehir'e yakınlığı,buradaki bir çok projenin Bahçeşehir'le özdeşleştirilerek lanse edilmesine neden olmuştur. Bu projeler arasında 21.yüzyıl Konudan, Bizimevler 1,2,3,4,5,6 serisi. Koza Evleri 1 ve 2, Ağaoğlu My Town, lnnovia Ispartakule, İSTANBUL, Stüdyo 24, Uni Konut ve Avrupa Konudan 1,2,3'ü sayabiliriz. 


UZUN VADEDE BÜYÜK YATIRIM 

Yeni projelerin yer aldığı Ispartakule'de, satılık dairelerin metrekare birim fiyatlan 2.100 ile 2.800 lira arasında değişiyor. Bölgede nitelikli konutların inşa edilmesi yatırımcının ilgisini çekse de, beklentilerin uzun vadeli olduğunu söyleyebiliriz. Bunda Güney Avcıların aksine Kuzey Avcılar bölgesinin ihtiyacı olan ulaşım ağının tesis edilmemesi büyük rol oynuyor. Aynca TEM otoyolun ücretli olması, iş merkezlerinin azlığı ve şehir merkezine uzaklık fiyatlann bu seviyelerin üzerine çıkmamasında rol oynuyor. Bu talihsizliğin, Olimpiyat Stadına ulaşan raylı sistemin Ispartakule ye kadar uzatılması, Ispartakule tren istasyonunun  Marmaray  için başlangıç noktası olması, yakın lokasyondakı Tema Park projesinin inşası gibi önemli adımlarla kısa sürede aşılması ümit ediliyor. İBB Başkanı Kadir Topbaş'ın aynı lokasyondaki KİPTAŞ Vaditepe projesinin tanıtımında, bölgeye metro geleceği yönündeki müjdesinin iki yıl içinde beklenen hızlı gelişmelerin temelini oluşturacaktır. 


İlçede şu anda 15'in üzerinde nitelikli konut projesi inşa edilmektedir. 

Öne çıkan projeler AVCILAR PARK Toya Yapı ve Gül Proje ortak girişimi ile yükselen Avcılar Park projesi, 39 bin metrekarelik alan üzerinde 19 blok halinde hayata geçirildi. Projedeki daireler hemen teslim ediliyor. 

TOYA VİSTA Avcılar'da 6 bin 200 metrekarelik alan üzerinde Toya Grup imzası ile inşa edilen Toya Vista'da 132 daire yer alıyor. Projede 2+1 ve 3+1 konut alternatifleri bulunuyor. 2014 yılında teslim edilecek projenin en büyük özelliği ise Avcılar merkezin dönüşümüne öncülük etmesi. 


Yeni Akit Ek


Geri Dön