28 / 04 / 2024

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ'den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

KOSGEB, deprem bölgesinde hasar gören kullanılamaz halde olan işletmelerin biran önce faaliyetlerine hızla dönmesi için Acil Destek Kredisi Programı başlattı. 



 Depremzede vatandaşlara bir destekte KOBİ den geldi! İşletmecilere 1 buçuk milyon lira faizsiz kredi desteği sağlanacak!

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) depremzede vatandaşların yarasını sarmak ve işletmecilerin normalleşmeye başlamalarına destek olmak için bir program geliştirdi. Acil Destek Kredisi Programı,  deprem bölgesindeki 11 ilde bulunan ve depremden etkilenen yaklaşık 30 bin KOBİ'li vatandaşı ilgilendiriyor. Henüz işletmesini kullanacak hale gelemeyen işletmelere ölçeklerine bakılarak 1 buçuk milyon liraya kadar hızlı finansman desteği sağlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hatay ziyaretinde  Antakya Organize Sanayi Bölgesi’nde de incelemeler yaparak depremzede vatandaşlara desteklerinin devam ettiğini belirtti. Sanayicilerle bir araya geldiği program sonrasında basın açıklaması yapan Bakan Varank, KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı'nı devreye soktuklarına dikkat çekerek, “İşletmenin büyüklüğüne ve oluşan hasara göre 1 buçuk milyon liraya kadar faizsiz kredi desteği veriyoruz. Afet bölgesinde KOSGEB alacaklarının kısmen veya tamamen silinmesine yönelik gerekli adımları attık." diye konuştu.

FİNANSMANA HIZLI VE KOLAY ERİŞİM

KOBİ'li depremzede vatandaşların yeniden işlerine başlamaları hedefiyle başlatılan KOSGEB Acil Destek Kredisi Programı’ndan imalat yapan, imalata dayalı parçaları tedarik eden, yine imalata ilişkin onarım faaliyetleri yürüten KOBİ’ler ile mimarlık faaliyetinde bulunan işletmeler yararlanabilecek.
 
Peki hangi ölçekteki işletmeciye ne kadar destek verilecek? Faizsiz geri ödemeler ne zaman başlayacak?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön