26 / 04 / 2024

Yılda bir buçuk milyon lira maaşla şoför aranıyor! İş ilanındaki detaylar şaşkına çevirdi! 200 bin lira da ikramiye

Yılda bir buçuk milyon lira maaşla şoför aranıyor! İş ilanındaki detaylar şaşkına çevirdi! 200 bin lira da ikramiye

Dünyada yaşanan pandemi süreci ekonominin dengesini de bozdu. Bu dönemde bazı meslekleri yapanların köşeyi dönmesi işten bile değil. Evet şoförlerden bahsediyoruz. Kamyon şoförlüğü mesleği tedarik zincirinde kritik bir role sahip ve bu işi yapanların yılda 1,5 milyon lira kazanması mümkün..



ABD'de nakliye sektöründe oluşan 80 bin kişilik kamyon şoförü açığı yabancı ülkelerden gelen şoförlerle doldurulmaya çalışılıyor. Pandemi döneminde dengesi bozulan taşımacılık sektöründe şirketler yıllık 95 bin ile 110 bin civarında maaş ödemesi yapıyor. Bu miktar Walmart'ta işe giren bir kamyon şoförünün sadece başlangıçta alacağı ücret olarak telaffuz ediliyor.

Pek çok Batı ülkesi, salgının başından beri tedarik zinciri sıkıntıları çekiyor. Amerika’nın en büyük süper market zinciri olan Walmart bu sıkıntıyı aşmak için kendi özel kamyon filosunu kurdu. Düne kadar kamyon şoförlerine yılda 87,500 dolar yıllık maaş veren şirket şimdi de kamyon şoförü bulamaz hale gelince çareyi maaşı yükseltmekte buldu. Dev şirket artık işe yeni başlayacak şoförlere 95 bin ile 110 bin dolar arasında maaş öneriyor.

KIDEME GÖRE DAHA FAZLA KAZANABİLİR

Şirketin ulaşımdan sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Fernando Cortes ve tedarik zincirinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı Karisa Sprague Walmart'ın kamyon şoförleriyle ilgili fiyat politikası hakkında, "Şirketimizde tecrübesi ve sınıfına göre sürücüler söz edilen rakamlardan daha fazlasını kazanabilir" ifadelerini kullandı.

ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu'ndan alınan verilere göre, Walmart'ın kamyoncular için verdiği yeni ​​maaş aralığı, ortalama kamyon şoförünün kazandığı yıllık 50 bin 340 doların neredeyse iki katı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön