19 / 04 / 2024

Depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisi TBMM'de!

Depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisi TBMM'de!

İzmir'deki depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Atila Sertel, İzmir'deki depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisine ilişkin soru önergesi verdi. Sertel, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Sertel, ''Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğü'nün 96. Maddesi gereğince Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum tarafından yazılı olarak yanıtlanması konusunda gereğini arz ederim'' diye konuştu.  

Sertel, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''İzmirli depremzedeler, “İnsanların geri dönmesi ve yeniden evlerine kavuşabilmesi için kentsel dönüşüm kredisinin 2 yıl geri ödemesiz 20 yıl vadeli ve aylık 0,30 gibi makul faiz oranlarında olması gerekmektedir. Çoğunluğun gelir seviyesi düşük ve yaş sınırı yüksek olan depremzede vatandaşların evlerini yaptırabilme ihtimali olabilmesi için yaş haddi ve kredibilite konularında esneklik sağlanması gerekmektedir. Mevcut piyasa koşulları ve şuan teleffuz edilen 100 metrekare bir dairenin 350 bin TL olduğu düşünüldüğünde, depremzedeler zoraki göçe zorlanmaktadır” şeklinde açıklamalar yapıyor” dediği öne sürülmektedir.''

Depremzedelere verilecek kentsel dönüşüm kredisi TBMM de!

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel'in soruları:
1- Çok sayıda insanın depremden mağdur olduğu ve günümüz ekonomik koşulları düşünüldüğünde kentsel dönüşüm kredisinin daha da iyi şartlarda verilmesi için bir çalışmanız var mıdır? 
2- İzmirli depremzedelerin “Bizi müteahhitlerin eline bırakmayın" çağrısına kulak verecek misiniz? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön