29 / 03 / 2024

Derince-Körfez'de 1300 konut inşa edilecek!

Derince-Körfez'de 1300 konut inşa edilecek!

Kocaeli'de "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Derince-Körfez kentsel dönüşüm alanında 1300 konut inşa edileceğini açıkladı. 



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Bakanı Murat Kurum, Kocaeli'de düzenlenen "Millet Bahçelerimiz Fidanlarıyla Buluşuyor" etkinliğinde konuştu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum, ilçedeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Bakan Kurum, güçlü Türkiye'nin güçlü şehirlerinden biri olan Kocaeli'yi hayata geçirecekleri projelerle geleceğe daha güçlü bir şekilde taşıyacaklarını dile getirerek, Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm." dediklerini ve bu hedef doğrultusunda Kocaeli'de 9 riskli alanda ve 9 rezerv yapı alanında projelerini sürdürdüklerini aktardı.

Derince-Körfez de 1300 konut inşa edilecek!

Derincelilere bir müjde daha vermek istediğini belirten Kurum, "520 bin metrekare büyüklüğündeki Derince-Körfez kentsel dönüşüm alanında 1300 konutun inşasına başlıyoruz. Konutlarımız Körfez ilçesinde Barbaros ve Kabakoz mahalleleri ile Derince Deniz Mahallesi'ndeki riskli binaların dönüşümü için kullanılacak rezerv konutlar olacaktır. İnşallah, 2021 yılının ilk yarısında temellerini atacağımız projelerimiz hem bölgemize hem Derincemize hem de Körfezimize hizmet edecektir" şeklinde konuştu. 

Murat Kurum, gerçekleştirecekleri istişare toplantısından sonra özellikle kentsel dönüşüm konusunda Kocaeli'ye verecekleri yeni müjdeler ve başlatacakları yeni projeler olacağını belirtti. Projelerle yeni müjdelerle Kocaeli'nin masmavi denizi, koyları, gölleri, akarsularıyla yeni yeşil alanları, millet bahçeleriyle sağlıklı ve güvenli konutlarıyla "Daha güzel, daha güçlü bir şehir" olacağının altını çizen Bakan Kurum, projelerde emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kocaeli Derince'ye yeni hizmet binası inşa ediliyor!


Geri Dön