23 / 04 / 2024

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek

Dünya üzerinde artan ekonomik fay hatlarındaki hareketlilik kısa vadede büyük depremlere neden olabilir. Risklerin arttığını gören yatırımcı ise elindeki taşınmazları hızla nakite çevirmeye başladı. Paranın yönünü takip edenler bu adımın kayıp riskini en aza indireceğini öngörüyor.



Stagflasyon nedir?

Stagflasyon, resesyon ile yüksek enflasyonun aynı anda görüldüğü durumdur. Bu durumda ekonomideki işsizlik oranı artarken fiyatlar da hızla yükselmektedir.

Stagflasyon, bir ülkede enflasyon ile beraber ekonomik durgunluğun aynı anda yaşandığı durumu ifade etmek için kullanılan ekonomik bir tabirdir.

Bu durum ülke açısından ciddi ekonomik kriz ortaya çıkarırken, aynı zamanda önemli oranda işsizliğe neden olur. Bu doğrultuda ihracatın düşmesiyle beraber ithalatın yükselmesi ülkede çok önemli bir sarsıntı oluşturur. Stagflasyona giren ülkede, ekonomi açısından sağlıksız bir durum meydana gelir.

Zam geleceği açıklanan asgari ücret emekli ve memur maaşlarında sürpriz gelişme: Bakan Bilgin işareti verdi ama...

Benzinli ve dizel aracını hibritle değiştirene devlet desteği! Bayiler siparişleri almaya başladı

Adalet Bakanlığı'na personel alım ilanı duyuruldu! İş arayanlara fırsat yarın başlıyor

Altını koluna takan yanacak cebine koyan uçacak! Altın fiyatıyla ayakları yerden kesecek

Gözler TMO'dayken en yetkili isim 'Üzgünüm' diyerek açıkladı: Buğday fiyatları yüzde 25 zamlandı daha da artacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön