20 / 04 / 2024

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek

Dünya üzerinde artan ekonomik fay hatlarındaki hareketlilik kısa vadede büyük depremlere neden olabilir. Risklerin arttığını gören yatırımcı ise elindeki taşınmazları hızla nakite çevirmeye başladı. Paranın yönünü takip edenler bu adımın kayıp riskini en aza indireceğini öngörüyor.



ŞAHİN MERKEZ BANKALARI PİYASAYI ALT ÜST ETTİ

BofA’nın piyasayı 'fazlasıyla düşüşe eğilimli' olarak tarif ettiği raporda yatırımcılar arasındaki nakit seviyesinin 2001’den bu yana en yüksek noktaya ulaştığı kaydedildi.

Bankanın bu ay için düzenlediği ankette 872 milyar doları yöneten yatırımcı grubu arasında en büyük korkunun şahin merkez bankaları olduğu belirtilirken ikinci sırada küresel durgunluk endişesi yer aldı. Stagflasyon endişeleri ise 2008’den bu yana en yüksek noktaya ulaştı.

Rapor, merkez bankalarının kalıcı yüksek enflasyon nedeniyle para musluklarını kapatmasıyla ortaya çıkan küresel finansal krizin başlangıcından beri küresel hisse senetlerinin en uzun haftalık kayıp serisinin yaşandığı dönemde karamsar bir tablo çiziyor.

BofA’nın raporunda stratejist Michael Hartnett’ın hisse senetlerinin ani bir ayı piyasasına yatkın durumda oldukları fakat taban seviyesine henüz ulaşmadıklarına yer verildi. Hartnett notunda Fed’den daha fazla faiz artıracağı beklentisiyle piyasanın henüz 'tam teslimiyet' noktasına gelmediğine dikkat çekti.

Dolar ve altın fiyatları ne olacak diye beklerken sürpriz patlama! İlk kez gündeme getirildi şaşkınlık yarattı

Bakan Bilgin emekli memur ve asgari ücretliye ek zam projesini ilk kez açıkladı: Bitti diyerek...

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön