28 / 03 / 2024

Bakan Bilgin emekli memur ve asgari ücretliye ek zam projesini ilk kez açıkladı: Bitti diyerek...

Bakan Bilgin emekli memur ve asgari ücretliye ek zam projesini ilk kez açıkladı: Bitti diyerek...

Milyonlarca çalışan, emekli ve memurun maaşlarına Temmuz'da yapılacak zamlarda son dönemeç geçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maaşlara zam projesinin detaylarını ilk kez açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türkiye'nin ekonomide konjonktürel bir sorunla karşı karşıya olduğunu aktardı. Bilgin, yüksek enflasyonun nedenini "konjoktürel" derken milyonlarca emekli, memur ve asgari ücretlinin yüksek enflasyon karşısında eriyen maaşlarına nasıl bir çözüm üretileceğine dair de açıklamalar yaptı.

Bakan Vedat Bilgin, "Finansal piyasalarda para, kredi, faiz, döviz gibi parasal düzlemde meydana gelen olaylar, konjonktürel olarak aşılabilecek olaylardır. Esas aşma gücümüz reel sektörden gelmektedir. Bir önceki ay Türkiye'nin yıl bazında sanayi üretimi yüzde 13 büyümüştü. Geçen ay yeni açıklandı rakamlar, yüzde 9'un üzerinde büyümeye devam ediyoruz. Yani Türkiye'nin üretim gücünü ne temsil ediyor? Sanayi temsil ediyor. Sanayi aynı zamanda ihracatımızın içinde de başat konumdadır. Dolayısıyla Türkiye'yle ilgili karamsar tablolar çizmek gerçekçi değil. Çünkü reel üretime bakmamız lazım. Reel üretim, sanayi üretimidir, üretim gücüdür, yarattığı istihdamdır. En kötü yılda, bu konjonktürün yaşandığı yılda Türkiye 1 milyon civarında istihdam meydana getirmiştir." ifadelerini kullandı. 

Bakan Bilgin emekli memur ve asgari ücretliye ek zam projesini ilk kez açıkladı: Bitti diyerek...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön