26 / 04 / 2024

Emekli memur ve asgari ücretliye hükümetten dolara endeksli zam formülü! Herkesin alacağı para belli oldu

Emekli memur ve asgari ücretliye hükümetten dolara endeksli zam formülü! Herkesin alacağı para belli oldu

Hükümet Temmuz ayında asgari ücrete ek zam, emekli ve memur maaşlarına enflasyon farkı düzenlemelerini gündemine aldı. 3600 ek gösterge, EYT meselesi ve sözleşmeli personellerin durumu da netlik kazanacak. Maaşlar dolar farkıyla mı ödenecek? İşte ayrıntılar...



Dolar ve enflasyonun yükselişi bu hafta da kendisini iyiden iyiye hissettirdi. Doların yükselmesi enflasyonun ateşine adeta benzin görevi görüyor. Hükümet gıda, ulaşım, akaryakıt, lojistik gibi kalemlerdeki fiyat artışlarının vatandaşa çıkan faturasını gün gün izliyor. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı milyonlarca "memur, çalışan ve emeklinin enflasyona ezdirilmeyeceğini" her ortamda dile getiriyor. 

Hükümet Temmuz ayında ortaya koyacağı geniş kapsamlı bir çalışmanın detaylarını en ince ayrıntısına kadar hesaplayıp kamuoyu ile paylaşacak. 

Dolar ve enflasyondaki artış emtia fiyatlarını artırdığı ve çalışanların alım gücünü erittiği için yapılacak muhtemel zamlar ve iyileştirmeler "dolara endeksli" olacak.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön