26 / 04 / 2024

Bakan Bilgin emekli memur ve asgari ücretliye ek zam projesini ilk kez açıkladı: Bitti diyerek...

Bakan Bilgin emekli memur ve asgari ücretliye ek zam projesini ilk kez açıkladı: Bitti diyerek...

Milyonlarca çalışan, emekli ve memurun maaşlarına Temmuz'da yapılacak zamlarda son dönemeç geçildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, maaşlara zam projesinin detaylarını ilk kez açıkladı.



"3600 EK GÖSTERGE ÇALIŞMASI BİTTİ DÜZENLEMELER YAPILIYOR"

Çalışanların ücretleri ve emeklilerin maaşlarıyla ilgili yapılacak düzenlemelere de değinen Bilgin, çalışanların sorunlarını çözmek zorunda olan bir görevde bulunduklarını, çalışanı, işçiyi, emekliyi korumak mecburiyetinde olduklarını dile getirdi.

Bakan Bilgin, geçen aralık ayının sonunda asgari ücreti yüzde 50 artırdıklarını ve asgari ücret düzeyinde bütün ücretlilerin gelirlerini vergi dışı bıraktıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Bu tarihsel adımları atan bir hükümetin mensubu olarak bundan sonra da çalışanlarımızı buradan açıkça söylüyorum daha önce de açıkladım. Bundan sonra da ücretlilerimizin enflasyon karşısındaki kayıplarını giderecek çalışmalar bizim hep programımızdadır, önümüzdedir. Temmuz'da da yapacağımız düzenlemeler var. Emeklilerin maaşını, kamu çalışanlarının özlük haklarını yani emeklilik dahil olmak üzere haklarını düzenleyen çalışmaları tamamlamak üzereyiz. Bunlardan birisi 3600. 3600'ü bitirdik, son değerlendirmeleri yapıyoruz. Onu bu ayın sonunda bütün detayıyla kamuoyuna açıklayacağız. Bitmiş çalışmaları bütünüyle açıklıyorum ama önümüzde olan, içinde bulunduğumuz süreçte tamamlayarak adım adım açıklayacağımız diğer çalışmalarımız da var. Emeklilerin, kamu çalışanlarının ücret durumu haziran sonu itibarıyla yani temmuzda enflasyondaki gidişatı da değerlendirerek kamuoyuyla paylaşılacak."

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön