25 / 04 / 2024

Devlet hamle yaptı! Gıda fiyatları düşüyor mu?

Devlet hamle yaptı! Gıda fiyatları düşüyor mu?

Tarım ve Orman Bakanlığı gıdada yaşanan enflasyonu düşürmek için büyük bir hamle yaptı ve kent tarımı için hibe desteğine gitti. Bu adım gıda fiyatlarını düşürecek mi? Kent tarımı hibe desteği hangi illere verilecek?



Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından gıdada artan enflasyonu düşürmek için yeni bir adım atıldı, bakanlık kent tarımının yaygın hale gelmesi için hibe desteği verecek. Belirli sebze türleri için verilecek olan hibe desteği yüzde 75 olarak açıklandı. Atılan bu yeni adımla gıda fiyatlarındaki artışın önlenmesi planlanıyor.

Gıda fiyatlarını düşürmeyi hedefleyen hükümet, her şehirin kendi kaynaklarıyla kendi ihtiyaçlarını karşılayabilmesi için kent tarımı projesini başlattı. Proje kapsamında ilk başta belirlenen pilot illere destek verilecek.

Bu projeyle şehirlerde ki ihtiyaçlar karşılanacak, arz talebin üzerine çıkarılarak fiyatların da düşmesi sağlanacak.

Devlet hamle yaptı! Gıda fiyatları düşüyor mu?

KENT TARIMI İÇİN SEÇİLEN PİLOT İLLER

Yapılacak çalışmayla kent tarımının yaygınlaştırılması sağlanacak. İlk etapta Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere büyükşehirlerde "kent tarımı" modelinin yaygınlaştırması için çalışılacak.

Önümüzdeki günlerde diğer kentlerde de üretim özetlerinin oluşturulmasına yönelik özel çalışmalar yürütülecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön