29 / 03 / 2024

Devlet, Vodafone Arena için güvence istedi!

Devlet, Vodafone Arena için güvence istedi!

Yeni stadın protokolünü Spor Müdürlüğü ile imzalayamadan masadan kalkan Beşiktaş, iki taleple karşılaştı: 1- İnşaatın parası hazır mı?, 2 - Yüklenici firmanın yeterliliği var mı?





Beşiktaş ile Spor Genel Müdürlüğü arasında önceki gün imzalanamayan protokolün perde arkasını AKŞAM açıklıyor. Devlet, Siyah-Beyazlılar’dan Vodafone Arena’nın yapabileceğinin güvencesini istedi. Beşiktaş da önce paranın, ardından da ihalayi kazanan firmanın güvenirliliğini garanti edecek. Ankara’da Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile bir araya gelen Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, toplantı çıkışında protokolün imzalanmadığını açıklamıştı.


BELGESİ PROTOKOLDE 


Tarafların anlaşamamasındaki ayrıntının, devletin istediği güvenceden kaynaklandığı öğrenildi. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Beşiktaş’tan iki noktada güvence istedi. Birincisi, stadı yapabilecek paranın garantiye alınması. Bu noktada, bankalardan kullanılacak kredinin resmi bir yazı ile protokole eklenmesi beklenecek. ikincisi ise ihaleyi kazanacak firmenin yeterliliği sorgulanacak. 


G.SARAY ÖRNEK ALINACAK


Bu konuda da bakanlık, Kartal’dan güvence talep etti. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın da bu güvenceyi verdiği ancak evrakları tamamlamak için bir hafta süre istediği belirtildi. Önümüzdeki hafta Ankara’da tekrar bir araya gelecek olan taraflar, protokolü imzalayacak. Bu protokol, G.Saray ile Spor Genel Müdürlüğü arasındakinin aynısı olacak.


Akşam


Geri Dön