25 / 04 / 2024

Devletin peşinat desteğine bir destek de Ağaoğlu'ndan!

Devletin peşinat desteğine bir destek de Ağaoğlu'ndan!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, üç konut projesinde faiz kampanyası başlattı. Ali Ağaoğlu, "Devletin peşinat desteği önemli. Bir destek de bizden gelsin" dedi.



Ağaoğlu Şirketler Grubu hemen teslim, yüzde 1 peşinat ve yüzde 35'e varan faiz desteğiyle yeni bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında 60 aya yüzde 0.47, 120 aya ise yüzde 0.57 faiz uygulanacak. Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, "Her şeyi devletten beklemek olmaz, biz de tüketicinin faiz yükünü hafifleterek katkıda bulunmak istiyoruz" dedi. Kampanya için önceki projelerde olduğu gibi yine Ali Ağaoğlu kamera karşısına geçti. 13 Şubat'ta başlayacak ve 3 hafta sürecek kampanya kapsamında My Towerland, My Home Maslak ve Andromeda Gold projeleri yer alıyor. Konut sahibi olmak isteyenlere faiz desteğinde bulunmak niyetiyle böyle bir kampanya başlattıklarını belirten Ali Ağaoğlu, sektöre ilişkin de bilgiler verdi. Toplantıya Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı da katıldı. 


% 15 ÖNEMLİ DESTEK 

Ali Ağaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'da yapılan toplantının inşaat sektörüne değer verilmesi ve son dönemde yapılan hataların düzeltilmesi açısından verimli olduğunu belirtti. Türkiye'de tasarrufların artırılması gerektiğini vurgulayan Ağaoğlu şöyle konuştu: "Devletin başlattığı yüzde 25 peşinata yüzde 15'lik hibe desteği önemli. Biz de kalan yüzde 75'e destek olmak için bu kampanyayı başlattık. Türkiye büyüyecekse en büyük katkıyı inşaat sektörü sağlayacaktır. Bu ihmal edilmemeli." Hasan Rahvalı da faiz desteği yapmak üzere yola çıktıklarını vurguladı. Rahvalı, "Tüketici bugünkü faiz oranlarıyla 10 yılda yüzde 60 faiz yükü üstleniyor. Biz Ağaoğlu olarak 120 aya 0.57 faiz uygulamak suretiyle tüketicinin üzerindeki yükün üçte birini alıyoruz. Üstelik bunu yüzde 1 peşinatla yapıyoruz" diye konuştu. 


PRESTİJLİ PROJELER 

Kampanyanın geçerli olduğu My Towerland, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'ne yürüme mesafesinde, her biri müstakil kat bahçeli, kullanışlı kat planlarına sahip. My Home Maslak ise özel olarak tasarlanmış 3 kulede toplam 786 daireden oluşuyor. Projede studio dairelerden teras evlere kadar farklı ihtiyaçlara göre seçenekler bulunuyor. Andromeda Gold projesi ise Gold Leed sertifikasına sahip. 


RANT YOK EMEK VAR

Lüks otomobillere tutkusuyla bilinen Ali Ağaoğlu, bu yönüyle magazin sayfalarında da sık sık yer alıyor. Ünlü işadamı, kampanyayla ilgili toplantıda bu konuya da esprili bir dille açıklık getirdi. Ağaoğlu, "Rolls Royce'a biniyorum diye inşaatı rant sektörü sanıyorlar" dedi. Gayrimenkul sektörüne getirilmek istenen rant vergisini eleştiren Ağaoğlu, inşaatçılarla ilgili ciddi bir algı sorunu olduğunun altını çizdi. 


BÜYÜK HAKSIZLIK

Rant vergisi girişiminin sektöre yönelik bir algı operasyonu olduğunu öne süren Ağaoğlu, "Ağaoğlu Rolls Royce'a biniyor diyorlar. Ben 30 senedir Rolls Royce'a, Mercedes'e biniyorum. Bu sektöre yapılan çok büyük bir haksızlık var. Çok emek isteyen bir sektör" dedi. 


ÇOK KONUŞULACAK

Kampanyayla ilgili yeni bir reklam filmi çektiklerini de ifade eden Ağaoğlu, "Yeni reklamla yine gündem olacağız. Epey konuşulacak gibi görünüyor. Bazı yorumlara da sebep olacak" dedi. 


Sabah


Geri Dön