17 / 05 / 2024

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

Çiftçileri sigortalı çalışmaya teşvik etmek için hasat sigortası uygulamaya konuldu. Yeni sistemle temmuz ayında mahsulünü kaldıran çiftçi primini bu tarihte ödeyebilecek. Çiftçiler, Ocak-Haziran dönemi sigorta primlerini Temmuz ayında, Temmuz-Aralık dönemi primlerini Ocak ayında ödeyebilecekler.



Çiftçiler de dahil olmak üzere çalışanların özelliklerine uygun, düşük prim ödemelerini içeren sosyal sigorta programları devreye giriyor. Sosyal sigorta prim tabanı genişletilerek sisteme erişim kolaylaşıyor.

Devletten çiftçilere dev destek! Hasat sigortası başladı!

A Haber'de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Sigorta İşlemleri Yönetmeliği kapsamında uygulamaya girecek yeni adımlara yönelik iki genelge yayımladı. 1 Ocak 2022 tarihinden itibaren çiftçilere sigorta yaptırabilmeleri için hasat dönemi dikkate alınarak özel prim ödeme planı sunulmuştur. 1 Ocak itibariyle yapılacak ödemeler için başvurular başlayacak.

Bu uygulamaya göre çiftçiler primlerini ne zaman ödeyecekler? 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön