26 / 04 / 2024

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Devre tatil sözleşmesi ile bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkı satın alınıyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?



Devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?

Bir tatil tesisi mülkünde normalde bir hafta veya daha uzun olan belirli bir süre için kullanım hakkının satın alındığı uygulama devre tatil olarak nitelendiriliyor.


Bu şekildeki mülkler için taraflar arasında imzalanan devre tatil sözleşmeleri bazı hallderde iptal edilebiliyor. Peki, devre tatil sözleşmesi iptali nasıl olur?


Devre tatil sözleşmesi iptali:

Satıcı veya sağlayıcının, tüketiciye her ödeme tarihinden en az on dört gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ödeme bildiriminde bulunması zorunludur.


Tüketici, ilk iki taksiti ödedikten sonra, üçüncü yıldan itibaren her taksite ilişkin ödeme bildirimini almasını takiben on dört gün içinde satıcı veya sağlayıcıya yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile bildirimde bulunarak herhangi bir cezai şart ödemeksizin sözleşmeyi feshedebilir.


Ön ödemeli devre tatil sözleşmelerinde sözleşmeden dönülmesi halinde:


- Alıcıdan sadece sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar tazminat talep edilebilir. Satıcı veya sağlayıcı, yükümlülüklerini hiç ya da gereği gibi yerine getirmezse tüketiciden herhangi bir bedel talep edemez.


- Alıcıya iade edilmesi gereken tutar ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belge, dönme bildiriminin satıcı veya sağlayıcıya ulaştığı tarihten itibaren en geç doksan gün içinde tüketiciye geri verilir.


- Alıcı, alınan bedelin ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgenin iade edildiği tarihten itibaren, on gün içinde edinimlerini iade eder.



Devre tatil sözleşmesi cayma hakkı ihtarnamesi dilekçesi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön