23 / 04 / 2024

Didim Derneği, imar planlarına hukuksal platformda itiraz etti!

Didim Derneği, imar planlarına hukuksal platformda itiraz etti!

Didim'de imar planı yargıya taşındı. Dernek Başkanı Mehmet Soysalan, 'Planlar, yeni yapılaşma ve sorunlar getirecektir. Didim'le ilgili yetkisi olanların bakışındaki sakatlığı önlemek için yargıya başvurduk' dedi.




Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın nazım ve uygulama imar planları Didim'in koylarını yapılaşmaya açıyor. Didim Derneği Başkanı Mehmet Soysalan, "Didim'le ilgili yetkisi olanların bakışındaki sakatlığı önlemek için planları yargıya taşıdık" dedi. 


Plajın bulunduğu alandaki imar planlamalarının bölgeyi turizm tesisi, ticarethane ve günübirlik tesislerin yapılaşmasına açacağını kaydeden Didim Derneği üyeleri, buna karşı başlattıkları kampanyada topladıkları imzaları bakanlığa sunmuştu. İtiraz dilekçelerine yanıt alamayan demek üyeleri, planlara yönelik itirazlarını hukuksal platformda sürdürüyor. 


Demek Başkanı Soysalan, 3. koyda düzenlenen toplantıda, "Kilometrelerce sahile sahip olduğu ve her yerinden denize girilebildiği söylenen Didim'in kumsal olarak ve yığınsal olarak denize girilebilen çok fazla koyu bulunmamaktadır. Bafa Gölü'ne kadar imara açık olan ilçemizin denize girilebilecek alanları halka bırakılmalıdır. Yeni planlamalar, imara açık alanların yapılaşması tamamlandığında şimdiden ortaya çıkmış ve giderek ağırlaşacak sorunların çözümüne yönelik yapılmalıdır. Bu denli yapılaşma baskısı olan bir yerde sağlıklı turizm yapılması söz konusu değildir" dedi. 


Cumhuriyet Ege


Geri Dön