18 / 04 / 2024

Didim'de kültür turizmine ağırlık verilecek!

Didim'de kültür turizmine ağırlık verilecek!

Aydın'ın Didim ilçesinde belediye tarafından Turizm Araştırmaları Derneği'nin (TURAD) katkılarıyla düzenlenen toplantıda Türk turizminin geleceği tartışıldı. Ayşegül Çakır, "Kültür turizmine ağırlık vermek istiyoruz" diye konuştu.



"Turizmin Bugünü ve Geleceği; Analog'dan Dijital Çağa Geçiş" temasının işlendiği toplantıda, bölgesel turizm gelişimi ve Didim'in markalaşma faaliyetleri başlıklı sunumlar yapıldı.


Avrupa'ya açıldı


Toplantıya, Turizm eski Bakanı ve Turizm Araştırmaları Derneği Başkanı Bahattin Yücel, Didim Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Türkiye Otelciler Federasyonu Başkanı Osman Ayık, Güney Ege Turistik ve Otelciler Birliği Başkanı Bülent Bülbüloğlu, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve turizmciler katıldı. Yücel, önemli sonuçların çıkacağı bu toplantıyla yeni bir dönemin başlayacağını söyledi. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, analiz yapmadıkları ve kendilerini eleştirmedikleri taktirde analog çağda yakalayamadıkları çizgiyi, dijital çağda da yakalayamayacaklarını söyledi. Didim'in 1980'li yılların ortasında bir İngiliz tur operatörünün keşfetmesiyle Avrupa'ya açıldığını dile getiren Atabay, "O süreçten sonra Didim hızlı büyüdü, fakat gelişmedi. Bunda hepimizin suçu var" dedi. Didim'in önemli turizm noktalarından biri olabileceğini söyleyen Atabay, "İlçemize sahip çıkmamız lazım. Yanlışlıkları düzeltip, hedeflerimizi öne koyup yolu açmalıyız" dedi.


Kültür turizmi


Turizm Araştırmaları Derneği iş ortağı Ayşegül Çakır, "Didim'de Markalaşma Projesi" konusunda sunum yaptı. Çakır, Didim'deki öncelikli hedefin markalaşma olduğunu söylerken, projeyle 60 günlük sezonu uzatmaya çalışacaklarını belirtti. Çakır, "Kültür turizmine ağırlık vermek istiyoruz" diye konuştu.


Yeni Asır


Geri Dön