19 / 04 / 2024

Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu!

Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu!

Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının tartışıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu.



Şehirlerde dijital dönüşüm ve sürdürülebilir şehir politikalarının masaya yatırıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi 25 Ekim'de gerçekleştirildi. Turkuvaz Medya Grubu bünyesinde Forbes ve Para dergileri ile Takvim Gazetesi tarafından gerçekleştirilen Dijital Şehircilik Zirvesi şehirlerin geleceğine ışık tuttu.


Turkuvaz Medya İcra Kurulu Üyesi Yasemin Gebeş’in açılış konuşmasıyla başlayan Dijital Şehircilik Zirvesi’nde, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ATV  Ankara  Temsilcisi Şebnem Bursalı’nın sorularını yanıtladı. Bakan Kurum’un imar affının uzayacağı müjdesini verdiği ve dijital şehirciliğin önemiyle ilgili de konuştuğu Zirve’de, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan ise Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem ve Para Dergisi Yazarı Musa Savaş’ın sorularını yanıtladı. Dr. Ömer Fatih Sayan Türkiye’nin 5G çalışmalarında dünyanın çok önünde olduğunu belirtti.


Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal’ın dijital şehircilik alanında yaptıkları yatırımları anlatmasından sonra Frost&Sullivan Polonya Kıdemli Danışmanı Hikmet Çakmak, akıllı ulaşımda öne çıkan ülkeleri ve 100 dünya kentini karşılaştırdı. 


Dijital Şehircilik Zirvesi’nde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca’nın dijital şehircilikte başarı ve dönüşüm hikâyelerini anlattığı panelin moderatörlüğünü ise Apara Yayın Yönetmeni Özlem Doğaner yaptı.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı da İstanbul’daki akıllı çözümlerle ilgili geniş bir sunum gerçekleştirdi.


Forbes Dergisi Yayın Yönetmeni Burçak Güven’in moderatörlüğünü yaptığı Mega Projeler ve Kentler için Yaratacağı Katma Değer panelinde, Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Akın, Servotel Yönetim Kurulu Başkanı Ömer İsvan ve Tabanlıoğlu Mimarlık ortaklarından Melkan Gürsel panelist olarak yerini aldı.


Fütüristler Derneği Başkanı Eray Yüksek’in geleceğin yaşamı hakkında uzgörüleri paylaştığı Dijital Şehircilik Zirvesi’nde ulaştırma, mobilite ve altyapıda yeni paradigmalar masaya yatırıldı. Para Dergisi Yazarı Volkan Akı’nın moderatörlük yaptığı söz konusu panelde, Mastercard Türkiye ve Azerbaycan CEO’su Yiğit Çağlayan, Cisco Türkiye Genel Müdürü Cenk Kıvılcım, Milestone Bölge Direktörü Özgür Uygur, Türk Telekom Stratejik Müşteriler Satış Direktörü Ahmet Çalık konuştu. 


İş dünyasından ve farklı belediyelerin üst yönetiminden 500’ü aşkın davetlinin katıldığı dev Zirve’de, dijital dönemden geçerken trafik, enerji, güvenlik ve alt yapı gibi konularda nasıl çözümler üretildiği de konuşuldu.


Geri Dön