18 / 04 / 2024

Dikey yapılaşma elektrik tüketiminde Esenyurt’u zirveye taşıdı! 

Dikey yapılaşma elektrik tüketiminde Esenyurt’u zirveye taşıdı! 

İstanbul'un en hızlı büyüyen bölgesi olan Esenyurt'un, Avrupa yakasının en fazla elektrik tüketen ilçesi olduğu açıklandı. Tüketimde gelinen bu durumda, ilçedeki hızlı konut artışının etkili olduğu belirtiliyor...



İstanbul’un son dönemde en hızlı büyüyen bölgesi olan Esenyurt, Avrupa yakasının en fazla elektrik tüketen ilçesi oldu.

Sözcü Gazetesi'nden Taylan Büyükşahin'in haberine göre, Esenyurt'ta geçen yıl 2.4 milyar kilovatsaat elektrik tüketimi gerçekleşirken, Esenyurt'u 1.5 milyar kilovatsaat tüketimle Şişli takip etti. 

Elektrik tüketimiyle Esenyurt, pek çok kenti de geride bıraktı. Esenyurt, 81 kent arasında elektirik tüketimiyle 56. sırada yer aldı. 

Esenyurt'taki tüketimde yaşanan bu artışta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi dikey yapılaşmanın etkili olduğu belirtiliyor. 

BEDAŞ Genel Müdürü Murat Yiğit, Avrupa yakasında en fazla elektrik abonesinin de Esenyurt'ta olduğunu vurgulayarak, ilçedeki hızlı konut ve sanayi tesisleri artışının bu durumda etkili olduğunu belirtti. 

İstanbul'un Avrupa yakasında 5.1 milyondan fazla aboneye hizmet sağladıklarını ifade eden Yiğit, Avrupa yakasının Türkiye'nin toplam elektrik tüketimindeki payının yüzde 9 olduğunu açıkladı. 

Esenyurt'ta 2020 Ocak'ta 3 bin 247 konut satıldı!

Konut satışında hangi ilçeler lider oldu?


Geri Dön