19 / 04 / 2024

Dikili Midilli arası vapur seferleri başlıyor!

Dikili Midilli arası vapur seferleri başlıyor!

Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği"nin düzenlediği yöresel folklor gösterileriyle dansların sahnelendiği "34. Uzo Şenliği"ne katılmak için gittiği Midilli'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.




Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, Ege Bölgesi'den göç etmiş olan mübadil kökenlilerin kurmuş olduğu "Epano Skala Kültür ve Sanat Derneği"nin düzenlediği yöresel folklor gösterileriyle dansların sahnelendiği "34. Uzo Şenliği"ne katılmak için gittiği Midilli'de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi.

Dernek Başkanı Makis Venetas tarafından Midilli Limanı'nda karşılanan Tosun, ilk olarak adanın tarihi ve kültürel yerlerini gezdi ve ardından Midilli Belediyesi'ne ziyaret gerçekleştirdi. Ticaret Odası Başkanı Thrasos Kalogridis'le bir araya gelen Tosun, kültürel ve ticari ilişkilerin gelişmesi konusunda işbirliğine hazır olduğunu belirtti. Tosun, Kalogridis'le yaptığı görüşmede, Midilli ile olan tüm ilişkileri en üst seviyeye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

İşbirliklerini artırarak Türk-Yunan dostluğunu tüm dünyaya göstermek için aradaki tüm engelleri kaldırmak istediklerini kaydeden Tosun, "Dikili-Midilli deniz seferlerinin en yakın zamanda başlaması için girişimlerde bulunacağız. Ege'de artık sevgi ve barış egemen olacak" diye konuştu. 


Yeni Asır


Geri Dön