17 / 05 / 2024

Dikkat! Uzmanlar uyardı: Emekliliğinizi yakmayın!

Dikkat! Uzmanlar uyardı: Emekliliğinizi yakmayın!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan milyonlarca kişiyi alakadar eden karar açıklandı.



SGK, çalışmadığı halde emekli olup, sosyal güvenlik haklarından faydalanmak isteyen kişiler için harekete geçti. Bu durumun ortaya çıkması halinde emeklinin primleri iptal edilecek, emekli aylığı iptal olacak, sigortalılık süresi geçersiz sayılacak. Diğer taraftan ödenen maaşlar faiziyle birlikte geri istenilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'dan önemli bir karar çıktı. Bir yerde çalışmadığı halde kendilerini bir şirkette sigortalı olarak gösteren kişilerin bu durumun tespit edilmesi halinde emekli maaşı kesilecek, ödenen maaşlar ise faiziyle birlikte geri alınacak.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön