18 / 04 / 2024

Dilek Gayrimenkul Four Seasons ile ortaklık sözleşmesi imzaladı!

 Dilek Gayrimenkul Four Seasons ile ortaklık sözleşmesi imzaladı!

Dilek Gayrimenkul ilk projesi için dünyaca ünlü otel ve resort işletmecisi Four Seasons ile ortaklık sözleşmesi imzaladı...




2006 yılından bu yana gayrimenkul  ve turizm alanında faaliyet gösteren Dilek Gayrimenkul’ün, Four Seasons Hotels and Resorts ile yapacağı resort projesine ilişkin sözleşme Dilek Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Sabancı ve Four Seasons Hotels and Resorts Başkanı ve CEO’su Kathleen Taylor tarafından imzalandı.

SÜ Sakıp Sabancı Müzesi’nde gerçekleştirilen imza törenine Türkan Sabancı, Sevil Sabancı ve Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı da katıldılar. Akdeniz ve Ege havzasının ilk ”Seçkin Resort Tesisi” ünvanına sahip Four Seasons Resort Çeşme’nin 2016 turizm sezonunda hizmete açılması planlanıyor.   


 Dilek Gayrimenkul Four Seasons ile ortaklık sözleşmesi imzaladı!


“DİLEK GAYRİMENKUL’UN GÜCÜ, FOUR SEASONS’IN LÜKS OTEL İŞLETMECİLİĞİNDEKİ ULUSLARARASI TECRÜBESİYLE BİRLEŞİYOR”


Projeden duyduğu heyecanı ifade eden Dilek Sabancı konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;  “Yaptığımız titiz çalışmalar ve araştırmalar sonucunda bu benzersiz ve iddialı projeyi, uluslararası işletme deneyimli ve sektöründe dünya lideri olan Four Seasons işbirliği ile hayata geçirme kararı aldık. Four Seasons’ın lüks ve seçkin hizmet anlayışı ile Dilek Gayrimenkul’un gücünün birleşmesi sonucunda, turizm sektörümüze örnek bir proje kazandıracağız. Four Seasons Çeşme Resort Projesi‘ne 250 milyon TL yatırım yapmayı öngörüyoruz. 350 kalifiye personelimizle konuklarımıza hizmet vereceğimiz tesisimizi, 2016 yılında hizmete açmayı hedefliyoruz”. 

Dilek Sabancı açıklamasına şöyle devam etti; “Mavi, tertemiz bir denizin; binlerce yıllık uygarlık tarihi, kültürü ve doğal güzelliklerin buluştuğu Çeşme- Alaçatı’da hayata geçirilecek Four Seasons Resort Çeşme Projesi’nde;


Her biri, özel iç bahçeli ve deniz manzaralı terasa sahip, 130 adet muhteşem resort suit;

Denize hakim manzaralı, özel lüks bahçeli ve havuzlu 16 adet villa;

Su sporları merkezi ve windsurf yapmaya uygun özel plaj;

Çocuklar ve gençler için kulüplerin yanısıra çeşitli spor alanları ve fitness merkezi;

Termal havuz ve hamama sahip spa merkezi;

Özel olarak tasarlanmış açık ve kapalı çocuk ve yetişkinler için havuzlar,

Köy meydanına açılan restorantlar, cafeler, eğlence ve alışveriş birimleri 

Kongre ve sosyal toplantı amaçlı salonlar bulunacak”.



“FOUR SEASONS RESORT ÇEŞME, TÜRKİYE’NİN ULUSLARARASI TURİZM SEKTÖRÜNDEKİ İTİBARINI GÜÇLENDİRECEK BİR PROJEDİR”. 


Dilek Sabancı; Dilek Gayrimenkul’ün turizm sektöründeki ilk yatırımı olması nedeniyle büyük önem verdiği projeye ilişkin sözlerini şöyle sürdürdü; “Gayretlerimizin ana hedefi, ülkemizin eşsiz tarihi ve kültürel coğrafyasına yüksek segmentte yabancı konukları çekmek ve Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden olan turizmin büyümesine katkı sağlamaktır. Four Seasons’ın, uluslararası kabul görmüş başarıları, deneyimi ve lüks segment otelcilik anlayışındaki rakipsiz duruşuyla, bu hedefimize katkı sağlayacağından eminiz.”



“DİLEK GAYRİMENKUL İLE KONUKLARIMIZA RAKİPSİZ BİR HİZMET SUNACAĞIZ”


Four Seasons Hotels and Resorts Başkan ve CEO’su Kathleen Taylor da konuya ilişkin şöyle konuştu;  “Yeni yatırım bölgelerini değerlendirirken beklentimiz konuklarımızın seyahat etmek istedikleri bir destinasyon olmasıdır.  Dünyanın en çok ziyaret edilen altıncı ülkesi olan Türkiye, seçkin misafirlerimiz için şüphesiz çok önemlidir. Four Seasons olarak seçkin konuklarımıza en iyiyi ve en unutulmaz deneyimleri sunmak için çalışıyoruz ve kendi bölgesinde ilk olma ünvanına sahip bu yatırıma katkı sağlayacağımız için kendimizi özel hissediyoruz” dedi. Taylor proje alanının sahip olduğu doğal güzellikler ile ayrıcalıklı servis anlayışının birleşmesi olarak özetlediği Four Seasons vizyonunun Dilek Gayrimenkul tarafından da paylaşıldığını belirtirken, Dilek Gayrimenkul ile birlikte çalışarak konuklara rakipsiz bir hizmet sunulacağını vurguladı.



Geri Dön