28 / 03 / 2024

Dilovası kent meydanı ve kültür merkezi hizmete açıldı!

Dilovası kent meydanı ve kültür merkezi hizmete açıldı!

Dilovası İlçesi'nde sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha verimli yürütülmesi amacı ile inşaa ettiği kent meydanı ve kültür merkezini törenle vatandaşların hizmetine sundu.



Dilovası İlçesi Kent Meydanı ve Kültür Merkezi, törenle hizmete açıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Dilovası İlçesi'nde sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha verimli yürütülmesi amacı ile inşaa ettiği kent meydanı ve kültür merkezini törenle vatandaşların hizmetine sundu. Yaklaşık 11 bin 500 metre kare kapalı alana sahip olacak Kültür Merkezi, ilçenin önemli bir ihtiyacını giderecek. Yeni hizmet binasında sergi alanı, düğün salonu, eğitim sınıfları gibi bölümler yer alıyor. 


PROTOKOL İLGİ GÖSTERDİ 


Büyükşehir Belediyesi kent genelinde vatandaşların sosyokültürel ihtiyaçlarına yönelik hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Dilovası ilçesinde kent meydanı ve kültür merkezi inşa edildi. Meydan ve kültür merkezinin açılışı törenle yapıldı. Açılışa AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karasomanoğlu, Büyükşehir Genel Sekreteri Doç. Dr. Tahir Büyiikakın, Genel Sekreter Yardımcıları Gökmen 


KANUN KOCAELİ'NİN DÖNÜM NOKTASIYDI 


Törende konuşan AK Parti Kocaeli Milletvekili Nihat Ergün Kocaeli'nin Büyükşehir Belediyesi ve Dilovasfnın ilçe olmasını sağlayan kanunun öneminden bahsetti. Ergün, bu kanunun Kocaeli'nin bir dönüm noktası olduğunu belirterek" Artık kaynaklar daha iyi yönetiliyor. Daha önce hizmete açılan eserler ve bugünkü kültür merkezi ve kent meydanı, bu kanun olmasaydı sizlere sunulamayacaktı" ifadelerini kullandı. 


DERTLERİNİZİ DERT EDİNDİK 


Vatandaşların dertlerini dert edinip onların sorunlarına derman olmaya kendilerini adadıklarını ifade eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu" Her sene önemli bir sayıda göç alan, sanayinin başkenti olan Kocaeli'yi nasıl daha iyi duruma getirmek için sürekli hizmetler üretiyoruz. Allaha şükürler olsun. Görevde bulunduğumuz yıllarda önemli hizmetler yaptık, üretmeye de devam edeceğiz. Kültür hayatımıza yararlı olması dileğiyle hizmetimiz Dilovası'na hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu. 

TOLTAR'DAN MÜJDE Kültür Merkezi'nitı. yediden yetmişe herkesin yaşam kalitesini artıracağını kaydeden Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar "İnsan merkezli hizmetleri ile sürekli üretken olan ve bu güzel eseri Dilovası'na kazandıran Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu'na teşekkür ederim." dedi. Toltar, Mayıs ayında  TOKİ  tarafından Dilovası'na yapılacak konutların ihalesinin gerçekleştirileceği müjdesini de verdi. 


KÜLTÜR MERKEZİ GEZİLDİ 


Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin ise şehirlerde binalar ve insanlar arasında bir ruh ve uyum olmasının önemi değinerek, bu olgunun Büyükşehir Belediyesi ile oluştuğunun altını çizdi. Şahin, Dilovasfnın hizmetine sunulan kültür merkezinin verimli kullanılmasının artık kendilerinin bir görevi olduğunu dile getirdi. 

Konuşmaların ardından protokol eşliğinde kültür merkezi ve kent meydanı gezildi. 


11 BİN 427 METRE KARE KAPALI ALAN 


11 bin 427 metrekaresi kapalı alan, bin 800 metrekaresi çevre alanına ayrılan proje, Dilovası'nın sosyokültürel ihtiyacını giderecek. 

Yapı içerisinde 500 kişilik düğün salonu. 272 koltuk kapasiteli nikah salonu, 444 metrekarelik sergi salonu, 50 araçlık otopark, kafeterya, 4 derslikli eğitim alanı, gelin damat ve memur odaları, bayan, erkek ve engelli tuvaletleri, mutfak, güvenlik ve yönetici odaları ve vestiyerler bulunuyor.


 Hedef Kocaeli


Geri Dön