19 / 04 / 2024

Dimer Mermer Mersin'de fabrika yatırımı düşünüyor!

Dimer Mermer Mersin'de fabrika yatırımı düşünüyor!

Mermeri blok ve işlenmiş halde yurt içi ve dışına satan Dimer Mermer, büyümesini sürdürüyor. Felat Gökdemir Mevzuattaki mevcut koşullar elverdiği ölçüde en az iki yeni ocak daha açmayı planlıyoruz dedi.




Mermeri blok ve işlenmiş halde yurt içi ve dışına satan Dimer Mermer, büyümesini sürdürüyor. Firmalarının yıllık 1 milyon metrekarelik üretim kapasitesinin bulunduğunu kaydeden Dimer Mermer Genel Müdürü Felat Gökdemir, "Portföyümüze yeni ürünler ekleyebilmek için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Mevzuattaki mevcut koşullar elverdiği ölçüde en az iki yeni ocak daha açmayı planlıyoruz.


Ayrıca Mersin OSB'de arazisi hazırlanmış, inşaat ve makine fizibilite çalışmaları süren yeni bir fabrika yatırımını gündemimize aldık" dedi. Enerji konusunda da yatırım planladıklarını belirten Gökdemir, "Fabrikalarımızda yaklaşık 2 bin kw'lık güneş enerjisi projesine başladık" açıklamasını yaptı.


Dimer'in bünyesine kattığı çeşitli sektör firmalarıya bir grup şirketi olduğunu kaydeden Felat Gökdemir, “Bu yıl ve gelecek yıl grup bünyesindeki diğer firmalarımız da yatırımlarıyla adından söz ettirecek” diye konuştu. Dimer Mermer’in sadece yurtiçinde değil yurtdışmda da güçlü bir marka konumuna geldiğini ifade eden Gökdemir, “İlk ihracatımızı 1998 yılında İtalya’ya yaptık. Bugün geldiğimiz noktada ise 60 ülkeye ihracat yapıyoruz” bilgisini verdi.


İhracatta öne çıkan pazarların Körfez ülkeleri, Kuzey Amerika ve Uzakdoğu olduğunu belirten Felat Gökdemir, “İhracata yönelik hedeflerimizin başında mevcut pazarlarda daha da kalıcı olmak ve yoğun rekabetten etkilenmemek geliyor. Pazarlarımızdaki müşteriyi elde tutmak ve yeni pazarlardaki müşterilere

lerini ifade eden Gökdemir, “1997 yılında 30 kişinin çalıştığı, iki ocak ve bir yönetim ofisinden oluşan firmamız, 2000 yılında Diyarbakır’da fabrika yatırımı yaptı. Fabrikamızla birlikte çalışan sayımızı da 100 kişiye ulaştırdık. Kısa bir süre içinde ocak sayısını da üçe yükselttik. Diyarbakır OSB’de yer alan fabrikamızla birlikte ürünlerimizi sadece blok değil, işlenmiş halde de dünyaya yurt içi ve dışına satmaya başladık” dedi. Dimer Mermer’in bugün itibarıyla 1 milyon metrekarelik üretim kapasitesi ve 500’e yakın çalışanı ile büyümeye devam ettiğini dile getiren Gökdemir, yurtdışmda giderek güçlenen bir firma olduklarını ifade etti.


E RP sistemi ve kendi geliştirdikleri yazılımlar ile sipariş ve işleyiş öncesinde yüzde 100 doğru termin verdiklerini ifade eden Felat Gökdemir, “ERP sistemini, uluslararası kalite standartları ile birlikte müşterilerimizin standartlarına paralel şekilde, sipariş aşamasından sevkiya-ta kadar bütün süreçlerde uyguluyoruz. Fabrikamızda TS EN ISO 1469, TS EN ISO 12058 belgelerine göre üretim yapıyoruz” ifadesini kullandı.


Dimer Mermer’in, mermercilikteki konumunu yeni teknolojiler ve vasıflı işgücü ile pekiştirdiğini söyleyen Gökdemir, şöyle devam etti: “Firmamız, Türkiye’nin en büyük ocak işletici ve ihracatçılarm-danbiri konumunda. İlk Dimer ocağımızda üretilen mermerler Orient Pink markasıyla pazara sunuldu. Yoğun talep gören ve aynı zamanda bölgede mermere olan ilgiyi artıran Orient Pink, Maden İşleri Genel Müdürlüğü kayıtlarına göre Diyarbakır’ın ilk tescilli mermeri” şeklinde konuştu.


Orient Pink ile birlikte Türkiye’nin mermer çeşitliliğine katkıda bulunduklarını ifade eden Felat Gökdemir, “Ocaklarımızdan çıkardığımız Koky Beige, Sand Wave, Brown Espera, Light Emrpador, Bazalt, Adara Cream ve Elios Beige ürünleriyle küresel pazardaki firmalar arasında güçlü bir yer edindik” dedi.


Dimer Grup’un mermer, bazalt, metalik madencilik, orman ürünleri ve enerji alanında faaliyet gösterdiğini vurgulayan Felat Gökdemir, “Grubumuzun iç ve dış pazardaki konumunun arkasında, müşteri ve insan odaklı çalıma prensibini merkez alan bir yönetim yaklaşımı var. Bu yaklaşım, sadece maddi kazanımlar -la değil, bütün toplumun yararlandığı ve yararlanacağı kurumsal ve sosyal sorumluluk bilinciyle iç içe gelişiyor” ifadesini kullandı. Gökdemir, Dimer Grup’un yeni yatırımlarla markalarının değerini küresel ölçekte yükseltmeyi amaçladıklarını sözlerine ekledi.


Dünya Mermer 



Geri Dön