19 / 04 / 2024

Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

Dışişleri Bakanlığı, sürpriz bir personel alım ilanı yayımlayarak yeni personel alımı yapacağını duyurdu. Bünyesinde istihdam etmek üzere personel alımı yapacağını paylaşan Dışişleri Bakanlığı, alacağı personellerde KPSS şartı talep etmeyeceğini aktardı.



Dışişleri Bakanlığı’nın yayımladığı son ilana göre bünyesindeki istihdam etmek üzere personel alımı yapacak. Bu doğrultuda, personel alım şartlarını da açıklamalarında paylaşan Dışişleri Bakanlığı, istihdam edeceği personellerde KPSS şartı talep etmeyeceğini bildirdi. Dışişleri Bakanlığı istihdam edeceği personelleri ise Kenya Nairobi Büyükelçiliği’nde görevlendirilmek üzere alacağını belirtti. Peki, Dışişleri Bakanlığı’nın bünyesinde istihdam edeceği personellerde hangi koşullar aranıyor? Başvurular hangi tarihte başlayacak?

 Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! Detaylar ve başvuru şartları belli oldu!

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YENİ PERSONEL ALACAK 

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı son ilanla beraber bünyesinde görevlendirmek üzere yeni personel alımı gerçekleştireceğini aktardı. Bakanlık, bu kapsamda, personel alımına yönelik başvuru koşullarını ve detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre, istihdam edeceği personeli Kenya Nairobi Büyükelçiliği’nde görev yapmak üzere sözleşmeli sekreter kadrosu kapsamında görevlendirileceği öğrenildi. Görevlendireceği personelin Türk uyruklu olması gerektiğinin altını çizen Dışişleri Bakanlığı, bunlara ek olarak adayların sınava tabii tutulacağını bu nedenle sınav ücreti ve vize ücretlerinin adayın kendisinin karşılaması gerektiğini duyurdu.

İşte detaylar...


Geri Dön